Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια: Προαναγγέλλει διαγραφές και «αδειάζει» Αυγέρη ο Κασσελάκης [video]

File Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο σχετικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επανήλθε το βράδυ της Παρασκευής (12/1) ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όποιος καταψηφίσει θα διαγραφεί.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη προκάλεσε σύγχυση καθώς σε συνέντευξή της έσπευσε να υποστηρίξει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μίλησε για κομματική πειθαρχία.

Ενώ και ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία, εξέφρασε τη διαφωνία του: «Δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι, μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα», φέρεται να είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης, «προς αποφυγή παρεξηγήσεων», όπως γράφει, επαναφέρει την αρχική του άποψη για κομματική πειθαρχία, καθώς «δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο».




Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι όταν δει το ν/σ της ΝΔ θα πει την άποψή του, σημειώνοντας: «Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο.

Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Με τον τρόπο αυτό -έστω και με τον αστερίσκο τού «εάν το νομοσχέδιο της ΝΔ προωθεί την ισότητα, έστω και ατελώς»-, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην αρχική του θέση, την οποία είχε εκφράσει μόλις χθες, κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε από τη Μάρα Ζαχαρέα σχετικώς και δήλωσε ότι όχι μόνο θα το υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι θα επιβάλει κομματική πειθαρχία.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά για τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προσκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων, να επιβάλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μάλιστα, σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ο κ. Κασσελάκης απάντησε χαμογελώντας: «Ναι, σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα», για να προσθέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει ποτέ εμπόδιο στην πρόοδο.

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει ότι είναι «αυτονόητη» η κομματική πειθαρχία.

Αιχμές Σαμαρά για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Λέμε στον λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: