Αυτοί είναι οι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ιορδανία: Σε κρίσιμη καμπή οι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν

Pictured from left: Spc Kennedy Sanders, Spc Breonna Moffett, Sgt William Rivers Photo by US Department of Defense




Τις φωτογραφίες των τριών στρατιωτών του που σκοτώθηκαν μετά από επίθεση drone στην Ιορδρανία, έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

«Εκ μέρους της Εφεδρείας Στρατού, συμμερίζομαι τη θλίψη που νιώθουν οι φίλοι, η οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η υπηρεσία και η θυσία τους δεν θα ξεχαστούν και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όσους έμειναν πίσω στον απόηχο αυτής της τραγωδίας», αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Τζόντι Ντάνιελς.

Κατά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον βάσης στην Ιορδανία, κοντά στα συριακά σύνορα, σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, με την Ουάσινγκτον να την αποδίδει σε φιλοϊρανούς μαχητές.

Ο θάνατος των τριών στρατιωτών κλιμάκωσε επικίνδυνα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν»

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως το Ιράν επιδιώκει πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως ούτε η Ουάσινγκτον θέλει πόλεμο.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη

Η Σινγκ κατηγόρησε το Ιράν ότι επέτρεψε σε ομάδες να επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε ότι η τελευταία επίθεση φέρει το «αποτύπωμα» της υποστηριζόμενης από το Ιράν Κατάεμπ Χεζμπολάχ. «Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα αναλάβουμε δράση και θα απαντήσουμε στις επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας», τόνισε.

«Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν», διαβεβαίωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πρόθεση να πλήξει ιρανικό έδαφος μετά τον θάνατο των τριών Αμερικανών στρατιωτών.

«Η επίθεση αυτή αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, και αυτό απαιτεί μια απάντηση», δήλωσε.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή καταγγελία της αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι: Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων «εκφοβίζοντας» το κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: