Αυτή ΔΕΝ αποτελεί την επίσημη ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απαράδεκτη ενέργεια, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο για τα τουρκικά F-16, “δώστε τα στον Ερντογάν”!!!

US President Joe Biden (C), along with First Lady Jill Biden (L), Vice President Kamala Harris (R), celebrate at a campaign rally for abortion rights at George Mason University in Manassas, Virginia, USA, 23 January 2024. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου, από τα οποία ζήτησε να εγκρίνουν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Τα παραπάνω αναφέρει η ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters στην Ουάσιγκτον, Humeyra Pamuk. Όπως σημειώνει το πληροφορήθηκε από πηγές, μια ημέρα αφότου το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όμως, όπως τονίζει η ανταποκρίτρια, “αυτή ΔΕΝ είναι η επίσημη ειδοποίηση που πρέπει να στείλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για να προχωρήσει η πώληση”.

Η ανταποκρίτρια σημειώνει ότι (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) “ήταν σαφές ότι θα το κάνει μόνο όταν ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτή η επιστολή είναι ένα ενδιάμεσο βήμα που ενθαρρύνει τους νομοθέτες να εγκρίνουν την πώληση”, αναφέρει.

Η αποτυχία της Τουρκίας να εγκρίνει την επικύρωση ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για να κερδίσει την έγκριση του Κογκρέσου για τη συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη. Οι νομοθέτες είχαν πει ότι αναμένουν την έγκρισή της σουηδικής ένταξης – συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν – πριν αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την πώληση.

Η Τουρκία ζήτησε τον Οκτώβριο του 2021 να αγοράσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια μαχητών Lockheed Martin F-16 και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της.

Οι ηγέτες των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάζουν κάθε σημαντική ξένη πώληση όπλων. Κάνουν τακτικά ερωτήσεις ή εκφράζουν ανησυχίες για ανθρώπινα δικαιώματα ή διπλωματικά ζητήματα που μπορεί να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν τέτοιες συμφωνίες.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ενώ η ένταξη της Φινλανδίας επισφραγίστηκε πέρυσι, η υποψηφιότητα της Σουηδίας είχε ανασταλεί από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Η υποκρισία των Αμερικανών κτύπησε …”κόκκινο”: Πανηγυρίζουν επειδή πέτυχε ο εκβιασμός του Ερντογάν εναντίον τους… Η προσβολή Μπλίνκεν στην Ελλάδα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: