Βίντεο – ντοκουμέντο: Το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση στον αστυνομικό

File Photo Ομάδα των χούλιγκαν επιστρέφει στο γήπεδο λίγο αφότου έχει συμβεί το η επίθεση στον αστυνομικό. Στιγμιότυπο από ΕΡΤ via Glomex




Ενα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που εικονίζει τα πρώτα κιιόλας δευτερόλεπτα μετά την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στου Ρέντη είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό διακρίνεται ένα πλήθος οπαδών να τρέχει λίγο αφότου έχει πραγματοποιηθεί η επίθεση εις βάρος του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης πήρε σήμερα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει δώσει ήδη μία κατάθεση και έχει ισχυριστεί ότι πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά και δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό.

Υποστήριξε επίσης ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά (full face) ώστε όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.




Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς είχε ομολογήσει ότι αυτός πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό, ότι την είδε να τον χτυπά στο πόδι και ότι πράγματι του την είχε δώσει ένας μασκοφόρος «καθοδηγητής».

Παράλληλα, μαρτυρίες που «έκαψαν» τον 18χρονο και οδήγησαν στην σύλληψή του, τον ήθελαν να επιστρέφει στο εσωτερικό του γηπέδου μετά την πράξη του και να καυχιέται γι’ αυτή.

Με πυξίδα τις διώξεις κατά Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση, η έρευνα για τους οπαδικούς στρατούς: Χτυπάνε καμπάνες για τους ηθικούς αυτουργούς, στο μικροσκόπιο εμπρηστικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: