Βέμπερ για τον Σουμάχερ: «Πιστεύω ότι ο Μάικλ ήθελε να πάρει τον Μικ στη Formula 1 και να τον διαχειριστεί όπως εγώ»

FILE PHOTO: epa10876073 German Formula One driver Mick Schumacher of Mercedes-AMG Petronas looks on during the first practice session of the Japanese Formula One Grand Prix in Suzuka, Japan, 22 September 2023. EPA, FRANCK ROBICHON




Η δέκατη επέτειος από το σοβαρό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ, που άλλαξε για πάντα τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ πλησιάζει (29/12).

Δέκα χρόνια σχεδόν απόλυτης σιωπής, μιας μικρής ροής πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του και, επίσης, εικασιών για τα πάντα. Ένας από εκείνους που συνήθιζαν να αναφέρουν πώς τα πήγαινε ο Σουμάχερ ήταν ο Βίλι Βέμπερ, εκείνος που τον βοήθησε να φτάσει στη Formula 1 και που έγινε μάνατζέρ του.

Σιγά σιγά όμως απομακρύνθηκε και τώρα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, η Κορίνα, η σύζυγος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν του επιτρέπει να επισκεφτεί τον πρώην μαθητή του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Βέμπερ έγραψε ακόμη και ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του, με τίτλο «Βενζίνη στο αίμα». Σε αυτό λέει πώς διαχειριζόταν τις υποθέσεις του Γερμανού. Για το λόγο αυτό, είναι πλέον επικριτικός για όσα βίωσε με τον Μικ, τον γιο του Μίκαελ. «Πιστεύω ότι ο Μάικλ ήθελε πολύ να τον πάρει στη Formula 1 και να τον διαχειριστεί με τον τρόπο που τον διαχειριζόμουν εγώ.»

Ωστόσο, εξακολουθεί να γνωρίζει πολλά θέματα που σχετίζονται με τον πρώην Γερμανό πιλότο:

«Δυστυχώς, όταν σκέφτομαι τον Μάικλ τώρα, δεν έχω καμία ελπίδα να τον ξαναδώ», είπε κατηγορηματικά στην «Express». «Δεν υπάρχουν θετικά νέα μετά από δέκα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Βέμπερ εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του φίλο του επτά φορές πρωταθλητή, αλλά είναι πληγωμένος με τον εαυτό του που δεν πήγε στη Γκρενόμπλ στο νοσοκομείο όπου εισήχθη μετά το περιστατικό του στη Γαλλία:

«Φυσικά, λυπάμαι πολύ και κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό. Θα έπρεπε να επισκεφτώ τον Μίκαελ στο νοσοκομείο. Το ατύχημα του είχε πολύ ισχυρό αντίκτυπο πάνω μου, μπορείτε να φανταστείτε. Φυσικά , επίσης το γεγονός ότι η Κορίνα δεν θα μου επέτρεπε άλλη επαφή. Αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να απελευθερωθώ από τον Μάικλ, να χωριστώ», εξομολογήθηκε.
«Ακόμα και τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που με αναγνώρισαν εξακολουθούσαν να με ρωτούν: «Είσαι ο πρώην μάνατζερ του Σουμάχερ. Πώς είναι ο Μίκαελ;»

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: