Το ηφαίστειο της Ισλανδίας «βρυχάται» ακόμη: Εντυπωσιακά πλάνα από drone με τα σιντριβάνια φωτιάς [video]

FILE PHOTO: A frame grab from video provided by the Icelandic Coast Guard shows the volcanic eruption at Geldingadalur, close to Fagradalsfjall on the Reykjanes Peninsula, in Iceland, 19 March 2021 (issued 20 March 2021), as seen from a Coast Guard helicopter. EPA, ICELANDIC COAST GUARD HANDOUT MANDATORY CREDIT: ICELANDIC COAST GUARD




Εικόνες που εντυπωσιάζουν κατέγραψε drone από το ηφαίστειο της Ισλανδίας και την εξέλιξη της πορείας του φαινομένου.

Στη χερσόνησο Ρέικιανες, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο, έχει ανοίξει ρήγμα μήκους δύο χιλιομέτρων εκτοξεύοντας 100 έως 200 κυβικά μέτρα λάβας κάθε δευτερόλεπτο.

Η λάβα που εκρήγνυται έχει κινηματογραφηθεί από ψηλά, καταγράφοντας το φλεγόμενο λιωμένο πέτρωμα που εκτοξεύεται από τη γη, πριν διασπαστεί σε μικρές ροές που μοιάζουν με παραπόταμους.

Αν και η ροή της λάβας έχει μειωθεί, το ηφαίστειο συνεχίζει να «βρυχάται» και το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας αναφέρει ότι περισσότερο μάγμα θα μπορούσε ακόμη να ρέει από το εσωτερικό της γης για να τροφοδοτήσει τα «σιντριβάνια» φωτιάς και ίσως να ανοίξει νέες ρωγμές.

Οι ειδικοί λένε ότι η ροή της λάβας μπορεί να σταματήσει το Σαββατοκύριακο ή την επόμενη εβδομάδα ή ακόμη και να συνεχιστεί με βραδύτερο ρυθμό για εβδομάδες ή μήνες.

Ο Μακρόν υπερασπίζεται το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση αρνείται ότι αποτελεί «νίκη» της ακροδεξιάς

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: