Πόζαρε για φωτογραφίες, θαύμαζε την «μπλε λάβα» κι έπεσε στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου: Κινέζα τουρίστρια σκοτώθηκε στην Ινδονησία [videos]

Η Κινέζα τουρίστρια ποζάρει χαρούμενη δίπλα στο ηφαίστειο και την “μπλε λάβα” του, λίγο πριν την θανατηφόρα πτώση της. Screenshot via YouTube@Millenialzkece @milenz/




Μια τουρίστρια από την Κίνα βρήκε τραγικό θάνατο όταν γλίστρησε και έπεσε στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου στην Ινδονησία. Το θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε όταν η τουρίστρια μαζί με τον συνοδό της έβγαζαν φωτογραφίες, αποθανατίζοντας τους εαυτούς τους στο ηφαίστειο.

Η γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε ως 31χρονη Κινέζα υπήκοος Huang Lihong, βρισκόταν με τον σύζυγό της σε μια ξενάγηση στο Ijen – ένα πάρκο ηφαιστείων στην Ανατολική Ιάβα – όταν έπεσε στον κρατήρα το Σάββατο, ανέφερε το Hongxing News .

  • Το ζευγάρι είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή του ενεργού ηφαιστείου, που είναι γνωστό για το δημοφιλές φαινόμενο «μπλε λάβα», για να «πιάσει» σε φωτογραφικό ενσταντανέ το ηφαίστειο με κατά την ανατολή του ηλίου.

Ο ξεναγός τους είπε αργότερα στις αρχές ότι η Lihong είχε αρχικά κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας από την άκρη του κρατήρα, αφού είχε επανειλημμένα προειδοποιηθεί για τους κινδύνους ενώ πόζαρε για στιγμιότυπα.

Αλλά στη συνέχεια άρχισε να περπατά προς τα πίσω εκατοστά πιο κοντά – μετά παραπάτησε, σκόνταψε και έπεσε στον κρατήρα του ηφαιστείου.

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα τοπικά μέσα δείχνει τη Lihong να ποζάρει με το πόδι της σηκωμένο και σύννεφα θείου πίσω της λίγο πριν από τη θανατηφόρα πτώση της.

 

Οι διασώστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να ανασύρουν το σώμα της, σύμφωνα με τις αρχές.

Η σορός της επρόκειτο να μεταφερθεί στο Μπαλί πριν μεταφερθεί πίσω στην Κίνα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ηφαίστειο Ijen – ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα στην περιοχή – είναι γνωστό για τη «μπλε λάβα» του, η οποία προκαλείται από την καύση θειικών αερίων.

 

 

Με πληροφορίες από The New York Post

 

Οταν το ροκ στρατεύεται στην πολιτική: Οι Pearl Jam με τα τραγούδια τους καλούν σε ενότητα τους αμερικανούς καταγγέλλουν τον Τραμπ -Είναι ένας απελπισμένος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: