Το ευλογημένο κάστανο του Παΐσιου, η αγρυπνία, τα fake news και η συλλογική ντροπή της δημοσιογραφίας

Η φωτογραφία από την αγρυπνία του 2017 για το κάστανο που είχε ευλογήσει ο Παΐσιος Πηγη agrinioreport.com




Κατέκλυσε σήμερα Τρίτη τον διαδικτυακό τύπο η «είδηση» ότι «την περασμένη Τρίτη τελέστηκε αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο για ένα κάστανο που είχε ευλογήσει προ 27 ετών ο Παΐσιος ο Αγιορείτης».

Μάλιστα τα «ρεπορτάζ» που μιλάνε για πλήθος κόσμου που παρέστη στην τελετή έχουν εμπλουτιστεί και με δηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που εξηγούσε γιατί δεν είναι μια γιορτή ειδωλολατρείας.

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση αυτή, για την οποία μάλιστα ορισμένοι επικαλούνται και ως πηγή τον τοπικό ιστότοπο arginioreport.com είναι fake news. Πρόκειται όπως πληροφόρησαν την Hellas Journal οι εκπρόσωποι του site για την αναπαραγωγή μιας είδησης του 2017.

Προφανώς δεν έχει νόημα να παραθέσουμε τα site που δημοσίευσαν το σχετικό «ρεπορτάζ» ούτε να αναζητήσουμε την αρχική του «πηγή». Ας το κάνει κάποιος άλλος.

Απλώς, η μηχανική αναπαραγωγή δημιουργεί τερατογεννέσεις.

Προφανώς, ο αναμάρτητος…, αλλά κάπου έλεος πιά. Υπάρχουν και όρια. Άλλο, για παράδειγμα, ένα fake news, από ένα πολεμικό μέτωπο και άλλο το κλικ του κάστανου.

Hellas Journal

Το Χ (Twitter) ελέγχεται από τις Βρυξέλλες για «ψευδείς πληροφορίες, μηνύματα μίσους»: Πρώτη εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: