Στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών [video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο απο την συναυλία που έδωσε ο Βασίλης Καρράς στην Κορυτσά για το ορφανοτροφείο της πόλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ Π.




Ο βασιλιάς του λαϊκού πενταγράμμου «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο διάστημα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο, ενώ έπειτα από πολύμηνη μάχη, η φωνή του σίγησε για πάντα. Η κατάσταση του τις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε.

Η κηδεία του τραγουδιστή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, το οποίο αγαπούσε πολύ και ήταν η τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί εκεί. Μάλιστα είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα: Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, Φοίβος, Γιώργος Θεοφάνους, Αλέκος Χρυσοβέργης, Σπύρος Γιατράς, Εύη Δρούτσα, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Δάντης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ

«Για την απώλεια του Βασίλη Καρρά, ενός σπουδαίου και πηγαίου λαϊκού ερμηνευτή και τραγουδοποιού, που μας συντρόφευε πολλά χρόνια γράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία στο λαϊκό τραγούδι, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Η Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη φωνή που εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τα τραγούδια του. Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

Επισημαίνει ότι «ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε τους Έλληνες παντού στον κόσμο, είτε τραγουδώντας Πυξ Λαξ, είτε Χρήστο Νικολόπουλο, είτε δικά του τραγούδια» και τονίζει ότι «χάρισε στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία, ενώ με τον ξεχωριστό του τρόπο μίλησε για τις ιδιωτικές ιστορίες του καθενός». «Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια Βελόπουλου

«Ένας γνήσιος Βορειοελλαδίτης, φίλος μου προσωπικός επί 30 χρόνια έφυγε από κοντά μας… Βασίλη φίλε μου, θα μας λείψει η ευθύτητα του λόγου σου, η καλοσύνη και η ντομπροσύνη σου! Η φωνή σου μέταλλο, η ψυχή σου ατσάλι, αλλά η καρδιά σου ανθρώπινη και πάντα δίπλα στους φίλους αλλά και σε όσους είχαν ανάγκη…», δήλωσε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

Και προσέθεσε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτά που προσέφερες στο αγνό λαϊκό τραγούδι φίλε μου! Πάλεψες καιρό, έβγαινες νικητής αλλά ο αγώνας ήταν άνισος. Ίσως γιατί εκεί ψηλά στον ουρανό η φωνή σου θα ακούγεται καλύτερα!».

Με πληροφορίες Ertnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χτύπησε διάνα η ΑΑΔΕ: Aποκάλυψε φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: