ΤΙΜΕ: Η Tέιλορ Σουίφτ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023* «Πηγή φωτός σε ένα διχασμένο κόσμο»

American singer-songwriter Taylor Swift poses on the red carpet during the MTV Video Music Awards at the Prudential Center in Newark, New Jersey, USA, 12 September 2023. EPA/SARAH YENESEL




Η αμερικανίδα σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς 2023 από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του περιοδικού, Σαμ Τζέικομπς ανέφερε: «Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο (…) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες»

Εξηγώντας τη φετινή επιλογή, το περιοδικό γράφει: «Οι επιλογές με τα χρόνια έτειναν να ακολουθούν ορισμένα πρότυπα. Τα πρόσωπα που επιλέγονταν ήταν συνήθως οι κυρίαρχοι σε παραδοσιακούς τομείς εξουσίας» και συνήθως ήταν άνδρες. Πολιτικοί ή τεράστιοι και πολύ επιδραστικοί επιχειρηματίες. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα έχουν επιλεγεί δεκατέσσερις Πρόεδροι των ΗΠΑ, πέντε ηγέτες της Ρωσίας ή της Σοβιετικής Ένωσης και τρεις Πάπες.

  • Το πρόσωπο που επελέγη φέτος δεν έχει κανέναν τέτοιο ρόλο, έχει όμως, όπως αναγνωρίζει το TIME, τεράστια μεταμορφωτική δύναμη για εκατομμύρια ανθρώπους. «Κάθε χρονιά περιέχει φως και σκοτάδι. Το 2023 ήταν μια χρονιά με σημαντικά ποσοστά σκότους. Σε έναν διχασμένο κόσμο, όπου πάρα πολλά ιδρύματα αποτυγχάνουν, η Τέιλορ Σουίφτ βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει πηγή φωτός. Κανείς άλλος στον πλανήτη σήμερα δεν μπορεί να συγκινήσει τόσους πολλούς ανθρώπους τόσο καλά. Η επίτευξη αυτού του άθλου είναι κάτι που συχνά ονομάζουμε ευθυγράμμιση των πλανητών και των πεπρωμένων, αλλά δίνοντας υπερβολική πίστη στα αστέρια αγνοούμε την ικανότητά της και τη δύναμή της».

Το 2022, το περιοδικό TIME είχε επιλέξει ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: