Τι θα συμβεί αν ανοίξει το στόμα του; Ο Ελπιδοφόρος έδιωξε τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Δρόσσο, τον πιο στενό του σύμβουλο, που γνωρίζει τα πάντα για τον Αρχιεπίσκοπο….

Ο ανώτερος σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Δρόσσος, αναγιγνώσκει το Ευαγγέλιο στο Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία via Facebook, Άγιος Νικόλαος




ΒΟΣΤΩΝΗ. Αποχώρησε οριστικά, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο ανώτερος σύμβουλος (senior advisor) του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα, αποκάλυψε η εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας (Θεόδωρος Καλμούκος).

Την αποχώρηση του π. Βασίλειου Δρόσσου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πριν λίγες ημέρες ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος με τους τομεάρχες και υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής.

Εδωσε μάλιστα εντολή στον πρωτοσύγκελό του, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, να φροντίσει να καθαριστεί το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο π. Δρόσσος, προκειμένου να χρησιμοποιείται για επισκέπτες.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρωτοσύγκελος Παπαζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την τακτοποίηση των πιστοποιητικών προς τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές για την απόκτηση μόνιμης παραμονής ή αλλιώς έκδοση πράσινης κάρτας του π. Δρόσσου.

Τονίζεται ότι ο Αρχιμανδρίτης Δρόσσος διέμενε εντός της Αρχιεπισκοπής ως εσωκατάκοιλος και συγκεκριμένα στον πέμπτο όροφο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διαμένει στον έκτο όροφο.

Ο π. Δρόσσος δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του «Εθνικού Κήρυκα» στους τηλεφωνικούς του αριθμούς στην Αθήνα, σταθερού και κινητού, ενώ δεν ανταποκρίθηκε σε γραπτό μήνυμά (e-mail) μας μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε το παρόν δημοσίευμα.

Εσχάτως φρόντιζε για τα ημερήσια γεύματα του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιεπισκοπικής Αυλής, η οποία απαρτίζεται από είκοσι και πλέον άτομα, τα οποία ενδιαιτώνται εντός αυτής και για τα οποία προμηθεύεται η Αρχιεπισκοπή καθημερινώς γεύματα από ελληνικό εστιατόριο κείμενο σε κοντινή απόσταση από την Αρχιεπισκοπή, το κόστος των οποίων καταβάλλεται από την Αρχιεπισκοπή.

Επί μακρά σειρά ετών, από εποχής ακόμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου υπήρχε μάγειρας στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Κυριάκος, πλην όμως δεν αντικαταστάθηκε έπειτα από τη συνταξιοδότησή του.

Τον Αρχιμανδρίτη Δρόσσο έφερε μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξ’ Αθηνών κατά την ημέρα της ενθρονίσεως του τον Ιούνιο του 2019, ενώ πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» εκ των έσω της Αρχιεπισκοπής αναφέρουν ότι στη διάρκεια αυτών των ετών οι σχέσεις τους πέρασαν από αναταράξεις.

Είχε δημιουργηθεί μάλιστα προ διετίας περιστατικό βίας κατά το οποίο ο Αρχιμανδρίτης Δρόσσος έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε βάρος του τότε Διακόνου και σημερινού Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος έχει φέρει με τη λοιπή συνοδεία από τη Χάλκη.

Το θέμα έφτασε στο απροχώρητο πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, όταν συνέβη επεισόδιο ανάμεσα στον Δρόσσο και σε υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα εις επήκοον των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής.

Πληροφορίες εκ Φαναρίου αναφέρουν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε συστήσει στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να απομακρύνει τον π. Δρόσσο από την Αρχιεπισκοπή, αλλά ο κ. Ελπιδοφόρος έδειχνε ανυπακοή στον Πατριάρχη.

Προ ετών, ο Δρόσσος εργάσθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για κάποιο χρονικό διάστημα και από εκεί με τη διαμεσολάβηση του αειμνήστου Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ μετατέθηκε ως εφημέριος σε ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, επικρατεί τρόμος στο περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου καθώς ο π. Βασίλειος Δρόσσος γνωρίζει τα πάντα για τον βίο και την πολιτεία του Αρχιεπισκόπου, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στο Φανάρι.

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα Χριστούγεννα: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη αλλά χρέος, αδιάκοπος αγώνας – Ειρηνοποιός ο ρόλος των θρησκειών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: