Τέλος εποχής… Ο καλλιτέχνης που όλοι λατρέψαμε τραγουδά παρέα με άλλους μεγάλους: Με τον Στράτο, τον Στέλιο, την Ρίτα, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο και με τον Παντελή!

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Βασίλης Καρράς έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του στο Facebook (Βασίλης Καρράς/Vasilis Karras), via Georgios Deskos




Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και σε ηλικία 70 χρόνων, άφησε χθες ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης εξέπνευσε το απόγευμα στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Μόλις έγινε γνωστό το πολύ δυσάρεστο νέο του θανάτου του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για την απώλεια του Βασίλη Καρρά:

«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε» σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Προσθέτει:

«Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό. Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του», τονίζει εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, καθώς έδινε μάχη με την επάρατο νόσο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, από ανακοπή.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Έκανε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η ‘Αντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και άλλοι, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα.

Ως συνθέτης και στιχουργός, έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

  • Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για την απώλεια του Βασίλη Καρρά

«Για την απώλεια του Βασίλη Καρρά, ενός σπουδαίου και πηγαίου λαϊκού ερμηνευτή και τραγουδοποιού, που μας συντρόφευε πολλά χρόνια γράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία στο λαϊκό τραγούδι, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

  • Η Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη φωνή που εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τα τραγούδια του. Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

Επισημαίνει ότι «ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε τους Έλληνες παντού στον κόσμο, είτε τραγουδώντας Πυξ Λαξ, είτε Χρήστο Νικολόπουλο, είτε δικά του τραγούδια» και τονίζει ότι «χάρισε στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία, ενώ με τον ξεχωριστό του τρόπο μίλησε για τις ιδιωτικές ιστορίες του καθενός». «Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

  • Τέλος εποχής….

Η αυλαία έπεσε για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή της εποχής μας! Απόψε (χθες) το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου του 2024 παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος μας Βασίλης Καρράς μας άφησε για πάντα, γράφει η σελίδα του στο Facebook.

Αναφέρονται τα εξής:

Απο σήμερα ο καλλιτέχνης που όλοι λατρέψαμε θα βρίσκεται παρέα με άλλους μεγάλους, με τον Στράτο,τον Στέλιο,την Ρίτα,τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο… ακόμα και με τον Παντελή!

Η απώλεια του Βασίλη είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη μα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε το σόκ και να στηρίξουμε την οικογένειά του!

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πέρα απο καλός τραγουδιστής ένας σπουδαίος άνθρωπος που βοήθησε πολύ κόσμο εντός και εκτός δουλειάς..! Δοτικός και γενναιόδωρος στη δουλειά και στη ζωή,στους συνεργάτες και στον απλό κόσμο. Ο Βασίλης δεν επεδίωξε ποτέ την αυτοπροβολή,δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω απο συναδέλφους παλιούς και νέους.

Ηταν απο τους καλλιτέχνες που όχι μόνο δεν κρατούσε τον κόσμο σε απόσταση αλλά που επεδίωκε την επαφή μαζί του. Γι’ αυτό με δική του παρότρυνση γεννήθηκε και γιγαντώθηκε ένα απο τα μεγαλύτερα fan club στην Ελλάδα αν όχι το μεγαλύτερο και η πόρτα και η αγκαλιά του ήταν πάντα ανοιχτές!!! Ξημερωβραδιάζαμε στα καμαρίνια κι εκείνος οταν μας έβλεπε έλεγε καλώς τα παιδιά μου!!!

Το ίδιο ανοιχτή ήταν η αγκαλιά του για νέους και παλιούς συναδέλφους και καθόλου τυχαίο που έχτισε ισχυρές φιλίες στον χώρο!!!Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε γερή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. Το πάλεψε πολύ γενναία έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασής του απο την πρώτη στιγμή!Ο Βασίλης Καρράς μπορεί να έφυγε μα ακόμα είναι εδώ…! Πάντα θα είναι εδώ!!!

Μέσα απο τα τραγούδια του και απο τις αναμνήσεις που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια! Εμείς τα καλύτερα ταξίδια τα κάνανε μαζί του και πάντα θα τα κάνουμε μαζί του! Είμαστε περήφανοι και ήταν τιμή μας που μας έδωσε το δικαίωμα να τον γνωρίσουμε και να τον εκπροσωπούμε! Δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το καλλιτεχνικό έργο και την παρακαταθήκη που μας άφησε ώστε να τον γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές μέσα απο τις εμπειρίες μας!!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους!Η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 26/12 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη απο τις 09:00 έως 13:00 μμ.

Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27/12 στις 12 η επιθυμία της οικογένειας αντι στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών Φλόγα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΡΧΟΝΤΑ…

Η Γέννηση του Θεανθρώπου: Η μοναδική γιορτή των Χριστουγέννων, μέσα από τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις ανά τον κόσμο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: