Στους 17 οι νεκροί του μακελάρη της Πράγας: Σε σημείωμά του παραδέχεται τη δολοφονία και ενός μωρού δύο μηνών [video]

File Photo People pay their respects in front of the university’s main building following a mass shooting at the building of Philosophical Faculty of Charles University in central Prague, Czech Republic, 22 December 2023. EPA/MARTIN DIVISEK




Στους 17 ανέρχονται πλέον τα θύματα του 24χρονου Νταβίντ Κόζακ, του φοιτητή που στις 21 Δεκεμβρίου σκόσπισε τον θάνατο σε πανεπιστήμιο της Πράγας, καθώς σε σημείωμα αυτοκτονίας που βρήκε η τσεχική αστυνομία, ομολογεί έναν ακόμη διπλό φόνο.

Το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του Ντέιβιντ Κόζακ περιείχε την ομολογία ότι έξι ημέρες πριν από την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στις 15 Δεκεμβρίου, είχε σκοτώσει έναν 32χρονο άνδρα και τη νεογέννητη, μόλις δύο μηνών, κόρη του σε δάσος κοντά στην πόλη.

Ο Κόζακ ήταν σε μια λίστα με 4.000 υπόπτους για τις δολοφονίες τους.

Το σημείωμα ανακαλύφθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του Κόζακ στις 21 Δεκεμβρίου – την ίδια μέρα με την επίθεση.

Περιείχε μια ομολογία ότι είχε σκοτώσει το ζευγάρι στο δάσος Klanovice στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η επίθεση στο πανεπιστήμιο στις 21 Δεκεμβρίου είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της Τσεχίας.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά για να αποκαλύψει τα κίνητρα της επίθεσης, μιας από τις πλέον θανατηφόρες  από έναν μόνο ένοπλο στην Ευρώπη αυτόν τον αιώνα.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στους διαδρόμους και τις αίθουσες διδασκαλίας του κτιρίου, προτού αυτοπυροβοληθεί στην ταράτσα του πανεπιστημίου, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας τον πλησίαζαν.

Με πληροφορίες από BBC

Tα μαύρα Χριστούγεννα της Πράγας: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από το μακελειό [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: