Στο Ισραήλ από αύριο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν: Πιέσεις για τερματισμό των «αδιάκριτων» βομβαρδισμών στη Γάζα

FILE PHOTO: O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.EPA, Al Drago, POOL




Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν θα ταξιδέψει σήμερα και αύριο στο Ισραήλ όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ για να σταματήσει τον «αδιάκριτο» βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Τζέικ Σάλιβαν σχεδιάζει συναντήσεις με τον Νετανιάχου, το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσοκ για συνομιλίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που έχει αυξηθεί η ένταση ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι, 50.000 έχουν τραυματισθεί και οξεία ανθρωπιστική κρίση πλήττει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ χάνει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας με τον «αδιάκριτο» βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας μεγαλώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Με πληροφορίες από Reuters – AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Αποδεκατισμένος ο στρατός του Πούτιν: Έχασε το 87% των στρατευμάτων που είχε πριν την εισβολή στην Ουκρανία και τα 2/3 των αρμάτων μάχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: