Σκάνδαλο με μίζες 50 εκατ. δολαρίων στην κατεχόμενη Κύπρο: Πολιτικός «σεισμός» με αφορμή τους ισχυρισμούς για δωροδοκία του τέως Αντιπροέδρου της Τουρκίας μέσω του Τατάρ

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής (τέως) αντιπρόεδρος της τουρκική κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία via Twitter, Ersin Tatar, @ersinrtatar




Στη δίνη σκανδάλου δωροδοκίας o κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, με πρωταγωνιστές τον τέως αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι και στενό συνεργάτη του δολοφονηθέντος Τουρκοκύπριου επιχειρηματία, Χαλίλ Φάλγιαλι, άμεσα συνδεδεμένου με κυκλώματα τζόγου και πορνείας στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει η Χριστίνα Μαύρου στο κανάλι Omega, τo σκάνδαλο που προκαλεί πολιτικούς τριγμούς στα κατεχόμενα, αποκαλύπτει εξόριστος στη Γερμανία τούρκος δημοσιογράφος, φέρνοντας στο φως ηχητικό ντοκουμέντο συνεργάτη του Φάλγιαλι.

Βάσει αυτού, ο Ερσίν Τατάρ διευκόλυνε συνάντηση του Οκτάι με εκπροσώπους του Φάλγιαλι στα κατεχόμενα, κατά την οποία ο τότε αντιπρόεδρος της Τουρκίας έλαβε… μίζα 50 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να προστατέψει περιουσία του Τουρκοκύπριου αρχιμαφιόζου στην Τουρκία.

«Ήταν ο δεύτερος τη τάξει του τουρκικού κράτους και το πρόσωπο που όρισε ο Ταγίπ Ερντογάν για να χειριστεί το Κυπριακό ζήτημα. Αλλά όταν πήγαινε στην Κύπρο, αντί να λαμβάνει αποφάσεις για τα κατάλληλα βήματα στο Κυπριακό, είχε αναπτύξει… ενδιαφέρουσες διασυνδέσεις με αυτό το εγκληματικό κύκλωμα.

Γνωρίζετε ότι έστησαν στην κυριολεξία τις εκλογές ώστε να εκλεγεί το άτομο που ήθελαν; Για το λόγο ότι αυτό το εγκληματικό κύκλωμα εγκλήματος ανθεί στην Κύπρο και καθιστούν την Κύπρο ως ένα παράδεισο εγκλήματος», είπε ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Cevheri Guven.

Για τον απλό λόγο, συνεχίζει, ότι η λεγόμενη και παράνομη “τδβκ” δεν… αναγνωρίζεται από κανένα κράτος.

Ο Ερσίν Τατάρ, πάντως μιλώντας στη Γιενί Ντουζέν διαψεύδει κάθε εμπλοκή του.

«Είναι όλα ψέμα. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν γνωρίζω ούτε είδα τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Δεν πιστεύω ότι ο κύριος Οκτάι εμπλέκεται σε ένα τέτοιο θέμα», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης.

Η σιωπή υποδηλώνει ενοχή λέει ο τέως λεγόμενος παράνομος ψευτο-“υπουργός εξωτερικών” του Τατάρ, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο κόσμος το έχει… τούμπανο και κάποιος πρέπει επιτέλους να μιλήσει, φωνάζουν οι οργανωμένοι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, για μία ακόμη φορά, δεν “μασά” τα λόγια του: Στις σωστές του διαστάσεις να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό, υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: