ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά ψηφίζουν την κυβερνητική τροπολογία για τους μετανάστες: Άγνωστη η στάση Σαμαρά

Φωτογραφία αρχείου: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α), υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (Δ), στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Το μεσημέρι της Τρίτης θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αδειών παραμονής σε παράτυπους μετανάστες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με σκοπό την εργασία.

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που δημιουργεί εντυπώσεις.

Από την κυβερνητική πλευρά έχει ξεκαθαριστεί ότι η κομματική πειθαρχία αφορά όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

«Ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κύριος Σαμαράς. Από κει και πέρα, για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες. Θα ισχύσει και σ’ αυτή την ψήφιση», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία.

Η διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί με έντονο τρόπο, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα αποφασίσει απλώς να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα πάει στη Βουλή για να ψηφίσει «Όχι».

Αντιθέτως, παρών στην ονομαστική ψηφοφορία θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει μήνυμα.

Η τροπολογία αναμένεται να συγκεντρώσει συντριπτική πλειοψηφία καθώς εκτός τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα την ψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά.

Την καταψηφίζουν η Ελληνική Λύση και οι «Σπαρτιάτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε αποδεκτές τις διαφορετικές απόψεις στη φάση της διαβούλευσης μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας ή ενός νομοσχεδίου «ώστε αυτό να είναι όσο πιο σωστά διατυπωμένο και όσο το δυνατόν περισσότερο προς το συμφέρον της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτών».

Από τη στιγμή, όμως, που θα ληφθεί μια απόφαση, τότε όλοι οφείλουν να τη στηρίξουν, τονίζοντας ότι «δεν θυμάμαι πιο συμπαγή, πιο αρραγή Κοινοβουλευτική Ομάδα σε πάρα πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις υλοποίησης ενός πάρα πολύ φιλόδοξου προγράμματος προς όφελος της κοινωνίας».

Ως προς την ουσία της τροπολογίας, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να δοθεί μια μόνιμη άδεια διαμονής. «Ούτε νομιμοποιήσεις γίνονται, ούτε ελληνοποιήσεις», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, αλλά δίνονται προσωρινές άδειες για εξαρτημένη εργασία με πολύ αυστηρά κριτήρια και ανακαλείται σε περίπτωση που παύσει η συγκεκριμένη σχέση εργασίας.

Παύλος Μαρινάκης: Συμπαγής και αρραγής η ΚΟ της ΝΔ λέει για την ψήφιση της ρύθμισης για τους παράτυπους μετανάστες- Αυτονόητες οι συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει προειδοποιεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: