Συλλυπητήρια του υπουργού Άμυνας της Κύπρου προς τον Νίκο Δένδια για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή μετά την πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Καλαμάτα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νικήτας Κώτσιαρης




Τη θλίψη του για τον θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα εξέφρασε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Υπουργός ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Γιωργάλλας. Ευχαρίστησα τον ομόλογό μου για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα συμπαράστασης των αδελφών μας Κυπρίων».

Αυτό γνωστοποίησε μέσω του στον προσωπικού λογαριασμού του στο ” Χ” ο υπουργός Εθνική ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμάτας.

Το αεροπλάνο που άτυχου Επισμηναγού κατέπεσε στις 11:28 της Τετάρτης, μισό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου και ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η σημερινή πτήση ήταν η τελευταία που θα εκτελούσε ο ανθυποσμηναγός, καθώς θα αποχωρούσε από το Τ-2 και θα έπαιρνε μετάθεση στα ελικοφόρα Τ6.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Όλοι μας θρηνούμε τον περήφανο Έλληνα Ίκαρο»: Μητσοτάκης για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα * Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: