Προειδοποιήσεις από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο: “Κακή η φήμη” λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία, ο Χριστοδουλίδης θέλει τον “καθαρισμό” του νησιού…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, επισκέφθηκε το πλοίο Mount Whitney του 6ου στόλου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, συνοδεία της Αμερικανίδας Πρέσβεως κας Τζούλι Φίσερ. Φωτογραφία Προεδρία της ΚΔ, @CYpresidency




H Αμερικανίδα Πρέσβειρα, Τζούλι Φίσερ, σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κύπρου, αναφέρθηκε στον μακρύ δρόμο για τη Λευκωσία όσον αφορά την «κακή φήμη» για την επιρροή της Ρωσίας αλλά και στις φήμες για εταιρείες που υποβοηθούν τον πόλεμο που κάνει το Κρεμλίνο.

Αν υπάρχουν εταιρείες ή πρόσωπα στην Κύπρο που συμβάλλουν στην προσπάθεια της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε οι ΗΠΑ θα τους κυνηγήσουν και θα το κάνουν σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε η Πρέσβειρα, κάνοντας αναφορά σε φήμες για εταιρείες κελύφη που διευκολύνουν αυτούς που υποβοηθούν τον πόλεμο.

Εκφράζει ωστόσο τη χαρά της για την πολύ καλή συνεργασία των ΗΠΑ και της Κύπρου και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη που ξεκαθάρισε ότι θέλουν να συνεργαστούν πλήρως με τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες της Δύσης, γιατί όπως λέει, η Κύπρος θέλει ν’ αφήσει πίσω την «κακή φήμη που την ακολουθεί εδώ και καιρό».

«Η Κύπρος έχει να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη διατλαντική συμφωνία που προνοεί ότι στεκόμαστε απέναντι από τη Ρωσία και υποστηρίζουμε την Ουκρανία.

Υπάρχει η φήμη ότι στην Κύπρο υπάρχουν εταιρείες κελύφη που διευκολύνουν αυτούς που υποβοηθούν τον πόλεμο που κάνει το Κρεμλίνο, ότι διακινείται χρήμα κακόβουλων δραστηριοτήτων, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πλέον που προσπαθούν να αλλάξουν, όχι μόνο την αντίληψη για τον ρόλο της Κύπρου, αλλά και να αλλάξουν πραγματικά τον ρόλο της Κύπρου».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι ένας μακρύς δρόμος για οποιαδήποτε Κυβέρνηση και οποιαδήποτε χώρα ν’ αφήσει πίσω της την «κακή φήμη» για συνεργασία με την Ρωσία.

«Έχουμε να κάνουμε με τη μετάβαση στον τραπεζικό τομέα, στις ελεγκτικές υπηρεσίες και κατ’ επέκταση πρόκειται για μία πολύπλοκη διαδικασία που δεν αλλάζει μέσα σε μία νύχτα πουθενά και σίγουρα δεν αλλάζει ούτε στην Κύπρο. Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και γι’ αυτό τον λόγο είμαι πολύ περήφανη για την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της νομικής υπηρεσίας, του FBI και της Κυπριακής Αστυνομίας» είπε.

Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξουν νέα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων η κ. Φίσερ απάντησε ότι από τη στιγμή που το Κρεμλίνο συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, «τότε θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε αυτούς που υποβοηθούν, που ‘εφοδιάζουν’ κατά κάποιον τρόπο αυτόν τον πόλεμο. Αν λοιπόν υπάρχουν εταιρείες ή πρόσωπα στην Κύπρο που συμβάλλουν στην προσπάθεια της Ρωσίας να συνεχίσει αυτό τον πόλεμο τότε θα τους κυνηγήσουμε και θα το κάνουμε σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ανέφερε δε ότι υπάρχει πρόθεση για μία μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ του FBI, της Κυπριακής Αστυνομίας, της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της ΜΟΚΑΣ και άλλων υπηρεσιών. «Το ερώτημα είναι τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε μαζί και αυτό επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

“Κάθε μέρα, κάθε ώρα οι Μικροί Ήρωες θα είναι στη σκέψη και τη καρδιά μας”… Συγκινημένος για την τεράστια επιτυχία ο Φουρλάς: “Μαζί τους και δίπλα τους, μέχρι να νικήσουμε”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: