Πράγα: Νέο βίντεο από την έφοδο της τσεχικής αστυνομίας: Αυτοκτόνησε στην οροφή του πανεπιστημίου ο δράστης καθώς τον πλησίαζαν

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναμετέδωσε το ΒΒC




Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο της Πράγας αυτοκτόνησε
καθώς έβλεπε τους άνδρες της αστυνομίας να τον πλησιάζουν, επιβεβαίωσαν οι τσεχικές αρχές σε σημερινή ενημέρωση.

Η τσέχικη αστυνομία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από τη χθεσινή επιχείρησή της που εικονίζει τις ειδικές μονάδες να μπαίνουν μέσα στο πανεπιστήμιο και να βγάζουν έξω φοιτητές.

Η τσεχική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους νεκρούς και συνεχίζει να ερευνά τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τρεις από τους τραυματίες είναι αλλοδαποί.

Ολα τα θύματα σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του Πανεπιστημίου. Ορισμένοι από τους νεκρούς ήταν συμφοιτητές του δράστη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ δήλωσε νωρίτερα ότι ο δράστης της επίθεσης, άγνωστος στην αστυνομία, είχε στην κατοχή του «τεράστιο οπλοστάσιο και πυρομαχικά» και ότι η ταχεία αντίδραση της αστυνομίας πρόλαβε μεγαλύτερη σφαγή.

Η κυβέρνηση κήρυξε ημέρα πένθους την 23η Δεκεμβρίου και ο τσεχικός πληθυσμός θα τηρήσει το μεσημέρι ενός λεπτού σιγή.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Βόντρασεκ , η αστυνομία άρχισε να αναζητεί τον φοιτητή πριν από την επίθεση, αφότου ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός στο χωριό Χόστουν, δυτικά της Πράγας.


Ο δράστης «έφυγε για την Πράγα δηλώνοντας ότι θέλει να αυτοκτονήσει», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας αρνούμενος να επιβεβαιώσει ότι ο 24χρονος σκότωσε όντως τον πατέρα του.

Η αστυνομία ερεύνησε κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου ο δράστης επρόκειτο να παρουσιασθεί για μάθημα, αλλά εκείνος κατευθύνθηκε τελικά στο γειτονικό κεντρικό κτίριο της Σχολής στο ιστορικό κέντρο της Πράγας.

Και άλλος φόνος

Η αστυνομία έμαθε για την ένοπλη επίθεση στις 15.00 GMT και ανέπτυξε αμέσως δύναμη επέμβασης.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο δράστης βρέθηκε νεκρός.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα έρευνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης εμπνεύσθηκε από «παρόμοιο περιστατικό στην Ρωσία», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ο Μάρτιν Βόντρασεκ δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο ίδιος δράστης είχε σκοτώσει έναν νεαρό και την κόρη του στο καροτσάκι της καθώς έκαναν βόλτα σε δάσος των ανατολικών προαστίων της Πράγας στις 15 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από BBC, AFP ΑΠΕ – ΜΠΕ

Mε μαζική επίθεση drones σε συνοικίες του Κιέβου ξεκίνησε η μέρα: Δύο τραυματίες σε πολυκατοικία που επλήγη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: