«Πάνοπλη» στην Κροατία η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών: Ολα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πόλο στην τελική 15άδα

FILE PHOTO: Greece head coach Theodoros Vlachos (C) leads his players at the Men’s Water Polo Semifinal match between Greece and Serbia during the World Aquatics Championships 2023 in Fukuoka, Japan, 27 July 2023. EPA/FRANCK ROBICHON




Πλήρης και πανίσχυρη θα ταξιδέψει στην Κροατία η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται από 4 έως 16 Ιανουαρίου σε Ζάγκρεμπ και Ντουμπρόβνικ.

Ο Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε σήμερα (31/12) την τελική 15άδα, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πόλο.

Ο Αγγελος Βλαχόπουλος, που απουσίασε από το Παγκόσμιο της Φουκουόκα, το περασμένο καλοκαίρι, λόγω σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, επιστρέφει αντί του Αριστείδη Χαλυβόπουλου και αυτή είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την ομάδα που “άγγιξε” τον τίτλο στην Ιαπωνία, χάνοντας στα πέναλτι τον τελικό με την Ουγγαρία.

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή, που αναχωρεί για την Κροατία στις 3/1, απαρτίζεται από τους εξής πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Αγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας και Ζαννής Αλαφραγκής.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης, θα φτάσει φέτος τις οκτώ συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ των Γιώργου Μαυρωτά, Κώστα Λούδη, Γιώργου Αφρουδάκη και Χρήστου Αφρουδάκη.

Ο μοναδικός παίκτης της 15άδας που δεν έχει μετάσχει στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο Στάθης Καλογερόπουλος (ο οποίος έχει όμως δύο συμμετοχές και ισάριθμα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα).

Η ελληνική ομάδα μετέχει στον Β΄ όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Ζάγκρεμπ. Στην πρεμιέρα της προσεχούς Πέμπτης (4/1, 20:00) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, η οποία πηγαίνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πολύ νεανική σύνθεση, και θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με την Ιταλια (6/1, 20:00) και τη Γεωργία (8/1, 18:00).

Οι δύο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα δώσουν χιαστί νοκ-άουτ αγώνα, με ομάδα προερχόμενη από τον Δ΄ όμιλο, διεκδικώντας θέση στην οκτάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει από την Πρωτοχρονιά ο Μπαπέ ενώ η διορία της Ρεάλ σε λίγες μέρες εκπνέει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: