Ο ΠΑΟΚ και οι άλλες 13 ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ των αήττητων: Η στατιστική ανάλυση της θριαμβευτικής διαδρομής του

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – Ελσίνκι για την 6η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Europa Conference League, στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ




Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με νίκη (4-2) επί της Ελσίνκι τη διαδρομή του στους ομίλους του Europa Conference League. Μία διαδρομή, που του επέτρεψε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον (7ο) όμιλό του, την πρόκριση τους «16» τη διοργάνωσης, αλά και τη συμμετοχή του σε μία ευρωπαϊκή ελίτ-παρέα.

Η ελληνική ομάδα είναι μία από τις 14-ανάμεσα στις 96 ομάδες των ομίλων στις τρεις διοργανώσεις- που κατάφεραν να παραμένουν αήττητες την πορεία τους, σε αυτές τις έξι αγωνιστικές.

Έξι προέρχονται από το Champions League: Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

Δύο από το Europa League: Αταλάντα, Λεβερκούζουν.

Έξι από το Εuropa Conference League: Λιλ, Βικτόρια Πλζεν, Κλαμπ Μπριζ, Φιορεντίνα, Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ.

Μάλιστα από αυτές τις 14 ομάδες, οι τέσσερις κατάφεραν και απόλυτη διαδρομή: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν και Βικτόρια Πλζεν.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΠΑΟΚ με τη Γάνδη, έχοντας πετύει από 16 γκολ σε έξι παιχνίδια, έχυν τις καλύτρες επιθέσεις στο Europa Conference League ενώ περισσότερα γκολ από την ελληνική ομάδα, κια στις τρεις διοργανώσεις, έχουν σημειώσει μόνο πέντε ομάδες: Λεβερκούζεν (19), Μάντσεστερ Σίτι (18), Λίβερπουλ (17), Φράιμπουργκ (17) και Σλάβια Πράγας (17).

Η στατιστική ανάλυση της θριαμβευτικής διαδρομής του ΠΑΟΚ

  • Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA, στη στατιστική ανάλυση των αγώνων του ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σημειώσει 16 γκολ (2,67 ανά ματς) και δεχθεί 10(1,67 ανά ματς), έχει κατοχή μπάλας 56,17%, σωστές μεταβιβάσεις 82,17%, έχει ανακτήσει 222 μπάλες (37% ανά ματς), 10 κίτρινες (1,67 ανά ματς) και 1 κόκκινη κάρτα (0,17 να ματς), 63 τάκλιν, 222 ανακτήσεις μπάλας και 89 προσπάθειες, εκ των οποίων οι 39 είναι στην εστία.

Έχει 82,17% ποσοστό στις σωστές μεταβιβάσεις (2478 πάσες από τις 2981), έκανε 54 φάουλ και του έκαναν 65.

Επίσης ο Κοτάρσκι έπαιξε και στα 540 λεπτά στους ομίλους, Κουλιεράκης, Νεσπότοφ και Ζίβκοβιτς έχουν από 2 γκολ, ενώ ο Κωνσταντέλιας έχει τις περισσότερες προσπάθειες (14).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Χωρίς ντέρμπι αλλά και χωρίς θεατές, ξεκινά αυτό το τριήμερο ο δεύτερος γύρος της Super League

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: