O Ολυμπιακός απέκλεισε δια παντός από το ΣΕΦ τον οπαδό για τη ρατσιστική επίθεση στον διαιτητή Μπισάνγκ [video]

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου σουτάρει κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague, στο ΣΕΦ στον Πειραιά, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε τη λεκτική επίθεση του οπαδού στον Γάλλο διαιτητή του αγώνα με τη Βαλένθια, Ζοσέφ Μπισάνγκ, αφαιρώντας το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύοντας δια παντός την είσοδό του στο ΣΕΦ.

Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, ο Γάλλος ρέφερι διέκοψε τον αγώνα για ρατσιστικό σχόλιο από φίλαθλο που καθόταν στα court seats του φαληρικού σταδίου.

Συγκεκριμένα, γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ότι του είπαν «άντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού» και έτσι οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση στον Μπισάνγκ και απέκλεισε τον οπαδό της δια παντός από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του “φιλάθλου” της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα.

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Πάντως η Βαλένθια νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό με 56-63 .  Η ισπανική ομάδα κατάφερε, κυρίως με την άμυνά της, να περάσει νικηφόρα ξανά από το ΣΕΦ, και ανέβηκε εκείνη στο 8-6, αφήνοντας την ομάδα του Πειραιά στο 7-7.

Με το δεξί ο Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ: Νίκη έναντι της Μονακό, «έσπασε» το σερί των Μονεγάσκων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: