Ο Ελπιδοφόρος προσπάθησε να παγιδεύσει τη νέα Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον: Εκμεταλλεύθηκε την αυστηρά εθιμοτυπική επίσκεψή της με απαράδεκτο τρόπο…

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον κ. Αικατερίνη Νασίκα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι στο στόχαστρο της ελληνικής κυβέρνησης. Φωτογραφία από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω των Αναμνήσεων του Δημήτρη Τσάκα




ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ HELLAS JOURNAL

Ως είθισται, η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στη Νέα Υόρκη, τον σημερινό Προκαθήμενό της.

Η κ. Αικατερίνη Νασίκα, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην χοροεσπερίδα της οργάνωσης Hellenic Initiative, στην αμερικανική μεγαλούπολη πέρασε και από το γνωστό κτίριο της 79ης οδού και συναντήθηκε με τον κ. Ελπιδόφόρο.

Τι ήθελε να το κάνει… Ο εν λόγω κληρικός την πήρε την εθιμοτυπική επίσκεψη και προσπάθησε να την παρουσιάσει στον γνωστό κύκλο του, ότι είναι αποδοκιμασία δήθεν της υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Η Ελληνίδα υφυπουργός, με εντολή της Αθήνας, ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο για τη βαθιά ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τον μεγάλο διχασμό της Ομογένειας, που συντελείται τα τελευταία 2-3 χρόνια, με ευθύνη του Ελπιδοφόρου.

  • Βασικά, η κ. Νασίκα πέρασε για να τον συναντήσει -πάντα εθιμοτυπικά- αλλά σε καμία περίπτωση όχι για να τον ενισχύσει. Αντίθετα. Δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. Διότι θα βρισκόταν αυτόματα απέναντι σε μία θέση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία η ίδια εκπροσωπεί στην Αμερική.

Η θέση της επίσημης Αθήνας είναι η γνωστή: Της ανησυχίας της για τη διάλυση της άλλοτε κραταιάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Προσθέτω και τον άλλο κίνδυνο: Να επιχειρήσει ο κ. Ελπιδοφόρος να διαλύσει και τις οργανώσεις που συνεχίζουν να πολεμούν για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου, στην Ουάσιγκτον. ΔΕΝ θα τα καταφέρει. Το προσπάθησαν πριν από αυτόν άλλοι, και έφαγαν τα μούτρα τους. Θα τα φάει και αυτός.

Οι οργανώσεις αυτές, πρέπει να μείνουν ισχυρές διότι χρειάζεται να βοηθούν την Αθήνα και τη Λευκωσία, που αντιμετωπίζουν τις ορατές και …«αόρατες» απειλές της κατοχικής Τουρκίας.

Σε ότι αφορά την Εκκλησία, είναι εντελώς διαβρωμένη και αδύνατη. Στην πραγματικότητα επί κ. Ελπιδοφόρου κατέστη και ασήμαντη. Δεν έχει καμία επιρροή, ούτε στην Ομογένεια -πέραν της ομάδας των πλουσίων- ούτε στην αμερικανική κοινωνία.

Στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρονται τα εξής, διότι δεν έπαιρνε το επιτελείο του κ. Ελπιδοφόρου να αλλοιώσει το είδος της συνάντησης σε μία γραπτή επίσημη δήλωση. Αυτό επιχείρησε να το κάνει με άλλο τρόπο. Δια της διασποράς fake news σε φιλικές ιστοσελίδες:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τη νεοδιορισθείσα Πρέσβειρα της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αικατερίνη Νασίκα.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις καλύτερες ευχές του στην κ. Νασίκα για την ανάληψη των καθηκόντων της. Την πρέσβειρα συνόδευε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι φιλικές ιστοσελίδες του Ελπιδοφόρου, επιχείρησαν με υπόγειο τρόπο να παρουσιάσουν τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον ότι δεν συμφωνεί με την εκφρασμένη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για να της δημιουργήσουν πρόβλημα με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο των Εξωτερικών, στην Αθήνα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τους πλούσιους ομογενείς: Ο ένας ομιλεί για τον φίλο του τον Χένρι (Κίσιγκερ), ο άλλος δίνει βήμα στον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, και ο Ελπιδοφόρος στον κόσμο του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: