Ο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ μέχρι το 2026: Τέλος στις φήμες με υπογραφή νέου συμβολαίου από τον «Ντον Κάρλο»

FILE PHOTO: Real Madrid’s head coach Carlo Ancelotti addresses a press conference at Valdebebas sports center in Madrid, central Spain, 08 December 2023. Real Madrid faces Real Betis in a Spanish LaLiga soccer match on 09 December. EPA/Chema Moya




Οριστικό τέλος στη φημολογία για το μέλλον του στη Ρεάλ έβαλε ο Κάρλο Αντσελότι, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τη «βασίλισσα» ως το καλοκαίρι του 2026.

Ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός θα δώσει με τον τρόπο αυτό συνέχεια στη δεύτερη -και εξαιρετικά επιτυχημένη- θητεία του στον πάγκο του ισπανικού συλλόγου, λέγοντας «όχι» στις… σειρήνες από τη Βραζιλία, που τον ονειρεύονταν στον πάγκο της «σελεσάο».

Ο Αντσελότι ανέλαβε για πρώτη τη Ρεάλ το 2013 και την οδήγησε στην κατάκτηση του πολυπόθητου δέκατου (τότε) ευρωπαϊκού στέμματος, το 2014.

Πανηγύρισε επίσης το κύπελλο Ισπανίας, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αλλά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κατακτήσει τη La Liga οδήγησε τον Φλορεντίνο Πέρεθ στην -μάλλον άκομψη- απόλυσή του, μετά το πέρας της σεζόν 2014-15.

  • Αφού πέρασε στη συνέχεια από Μπάγερν, Νάπολι και Εβερτον, ο «Ντον Κάρλο» επέστρεψε τελικά στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να διαδεχθεί τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Αν και πολλοί τότε μίλησαν για… ξαναζεσταμένο φαγητό, ο Αντσελότι οδήγησε τη Ρεάλ σε ακόμη ένα Champions League, την περίοδο 2021-22, ταυτόχρονα όμως κατάφερε την ίδια σεζόν να πάρει και το πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας το κομμάτι του παζλ που του έλειπε.

  • Κατά τη δεύτερη θητεία του στους «μερένγκες», ο πολύπειρος Ιταλός έχει πανηγυρίσει επίσης ένα κύπελλο, ένα σούπερ καπ Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, ενώ φέτος κρατάει τη Ρεάλ (παρά τα αναρίθμητα προβλήματα τραυματισμών) στην κορυφή της La Liga και την έχει ήδη φτάσει στους «16» του Champions League.

Συνολικά στην καριέρα του, ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο ρέκορντμαν τροπαίων του Champions League, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το (δύο με τη Ρεάλ και δύο με τη Μίλαν, με την οποία το πήρε και δύο φορές ως παίκτης), αλλά και ο μοναδικός τεχνικός που έχει στεφθεί πρωταθλητής στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία (με Τσέλσι), Γερμανία (με Μπάγερν) και Γαλλία (με Παρί).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

«Ήρθα να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»: Ποταμός ο Φατίχ Τερίμ στις… προγραμματικές του δηλώσεις* Τι είπε για Γιοβάνοβιτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: