«Ήρθα να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»: Ποταμός ο Φατίχ Τερίμ στις… προγραμματικές του δηλώσεις* Τι είπε για Γιοβάνοβιτς [video]

Ο νέος προπονητής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Φατίχ Τερίμ μιλάει σε συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Γεμάτη από «δυνατές» ατάκες ήταν η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Τούρκος τεχνικός υπογράμμισε πως ήρθε «…για να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό», τόνισε πως θέλει να ακούσει ξανά τη μουσική του Champions League στο γήπεδο του «τριφυλλιού» βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη, ενώ επισήμανε πως «αν θες να είσαι νικητής, πρέπει να σκέφτεσαι σαν νικητής».

Ενώπιον και πολλών Τούρκων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να δώσουν το «παρών» στην παρουσία του πιο εμβληματικού προπονητή του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο Τερίμ περιέγραψε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος θα παίζει κυριαρχικά κι πιεστικά μέσα στο γήπεδο, ενώ ανέλυσε και το πώς θα κινηθεί τις πρώτες ημέρες όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Αρχικά το λόγο πήγε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε στον σύντομο λόγο του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιοβάνοβιτς για τα 2,5 χρόνια που ήταν μαζί μας και να καλωσορίσω τον κ. Τερίμ. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Φατίχ Τερίμ, ο οποίος έχοντας πίσω του στο video wall το σύνθημα «The Icon Of Athens» για τον Παναθηναϊκό ανέλυσε τις σκέψεις του:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε μία ομάδα που είναι πολύ μεγάλη. Ξέρω πως ήρθα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Όλα εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στη Αθήνα. Κάναμε μία συνάντηση με τον κ. πρόεδρο στην Πόλη πολύ σύντομη, για να πάμε καλύτερα την ομάδα. Ως μία μεγάλη οικογένεια, για να γράψουμε μία καινούργια ιστορία και να προχωρήσουμε τον στόχο μας. Δεν θέλω να πω πολλά για αρχή. Είμαι στη διάθεσή σας για τι ερωτήσεις σας».

 

-Τι πινελιές θέλετε να βάλετε και τι θέλετε να αλλάξετε στην ομάδα σ’ αυτές τις πρώτες μέρες;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ιβάν που μου άφησε μία πολύ καλή ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει κάποιες φορές να χωρίζουμε τους δρόμους μας. Τον ευχαριστώ για τα καλά λόγια που έχει πει για μένα και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Πρέπει να πάμε τον Παναθηναϊκό πιο πέρα. Το καλύτερο θα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα δώσουμε τα πάντα για να το κάνουμε αυτό. Θέλω πάρα πολύ να ακούσω τη μουσική του Champions League στο γήπεδό μας. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι. Δεν είναι και το πιο εύκολο σε λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζαμε αλλά θα δούμε πώς μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πολύ σύντομα αγώνες, στις 3 και 7 Ιανουαρίου. Έχω μία φιλοσοφία πως αν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχετε στόχο όλα τα κύπελλα που υπάρχουν. Μπορείτε να χάσετε ή να κερδίσετε αλλά πάντα πρέπει να έχετε στόχο όλα τα κύπελλα. Το συντομότερο θα προσπαθήσω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία στην ομάδα, με πιο γρήγορο ρυθμό, περισσότερο press, να έχουμε το κοντρόλ και να κάνουμε περισσότερες πάσες. Αυτή είναι η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου που έχω.

 

-Σκέφτεστε να πάρετε παίκτη από την Τουρκία, όπως τον Μπελχαντά (έμεινε ελεύθερος), τον Μπακασέτα ή παίκτες που γνωρίζετε;

«Από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάει το διάστημα των μεταγραφών. Με τον τεχνικό διευθυντή, τον Γιάννη που είναι μαζί, συζητάμε αυτά τα θέματα. Αν θα υπάρχει κάτι που ενδιαφερόμαστε, είναι καλύτερο να το ακούσετε από εμάς. Εμείς θα πούμε την αλήθεια. Κάνουμε συζητήσεις, δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό το πράγμα: πριν να γνωρίσω την ομάδα και να γνωρίσω τους παίκτες, δεν θέλω να κάνω καμία μεταγραφή. Εμπιστεύομαι τους παίκτες. Έχουν περάσει μόλις τρεις μέρες. Γι’ αυτό όλες τις πληροφορίες τις παίρνω από τον κ. Γιάννη (σ.σ. Παπαδημητρίου). Γι’ αυτό μην ανησυχεί κανείς, αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κάποιον παίκτη. Έχουμε στα στόπερ δύο τραυματισμούς, έχει συμβεί να βάλουμε τους παίκτες σε άλλες θέσεις. Άμα δούμε ότι υπάρχει ανάγκη, θα ζητήσουμε και θα δούμε τι υπάρχει γι’ αυτό. Δεν υπάρχει χώρα στις μεταγραφές. Είτε από την Τουρκία, είτε αλλού. Αν έχουμε ανάγκη, θα προχωρήσουμε. Ο Μπελχαντά είναι πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά απ’ ό,τι ξέρω έχει συμφωνήσει ήδη, θα πάει στο Κατάρ. Αλλά για πρώτη φορά θέλουμε να δούμε την ομάδα μας, ποιους χρειαζόμαστε. Να δώσω κι εγώ το “ραπόρτο” μου, ποιους θέλουμε να κρατήσουμε και ποιους όχι».

 

-Έχετε μιλήσει πολλές φορές για το πρωτάθλημα. Τι πρέπει να δώσετε σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που έχει να πάρει το πρωτάθλημα 14 χρόνια;

«Έχω εμπειρία για να παίρνω πρωταθλήματα. Δεν θα είναι ποτέ εύκολο. Ήρθα εδώ για μεγάλες προκλήσεις. Για να γράψω ιστορία. Έχουμε πολλή καλή ομάδα και το ίδιο σκεπτικό με τον πρόεδρο μπορώ να πω. Αν θέλεις να είσαι νικητής, πρέπει να σκέφτεσαι σαν νικητής. Γι’ αυτό τον λόγο κι εμείς θα κάνουμε το εξής: θέλω πάρα πολύ να πάρω το πρωτάθλημα και το νιώθω σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αύριο το βράδυ ο προπονητής και όλοι στην ομάδα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί, θα κάνουμε ένα μίτινγκ. Σκέφτομαι ότι η ομάδα είναι μία πολύ μεγάλη οικογένεια. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα χρειαζόμαστε αυτή την οικογένεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στους οπαδούς μας λείπει και τι θέλουν. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Θα δούμε τι μας χρειάζεται και θα το φτιάξουμε πάρα πολύ γρήγορα. Θα τη δείτε κι εσείς αυτή την αλλαγή. Σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που ήμουν μαζί τους, το είδα και στους παίκτες μας ότι θέλουν να ζήσουν αυτό το πράγμα, να πάρουν το πρωτάθλημα. Στην Τουρκία δεν υπάρχει σχεδόν χρονιά που δεν πήρα πρωτάθλημα. Όσες φορές κι αν πάρετε το πρωτάθλημα, πάντα έχεις δίψα για να το πάρεις. Ξέρω πολύ καλά τι θέλουν οι οπαδοί μας, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και ο πρόεδρός μας το εξήγησε πολύ καλά αυτό».

 

-Ακολουθούν τον Γενάρη πέντε ντέρμπι. Τι εικόνα έχετε για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ξέρω πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Το γνωρίζω αρκετό καιρό, ξέρω και για τις άλλες ομάδες. Σέβομαι τους αντιπάλους. Γενικά σε τέσσερις ομάδες πηγαίνει το πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο που έχει καταφέρει μία ομάδα στην Ευρώπη είμαστε εμείς και θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτά τα χρόνια. Το σύστημα των πλέι οφ είναι με έξι ομάδες, αλλά κυρίως τέσσερις διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Είναι πολύ σημαντικά. Έχει συμβεί να πάμε με πλεονέκτημα και να χάσουμε το πρωτάθλημα. Σεβόμαστε τους αντιπάλους, γνωρίζω και τους άλλους προπονητές και τους σέβομαι. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα το αποδείξουμε με τους αγώνες που θα κάνουμε. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Η προτεραιότητά μας θα είναι να παίζουμε καλά στο γήπεδο. Άσχετα από το αποτέλεσμα, θα προσπαθούμε πάντα να παίζουμε πολύ καλά. Θα γίνουμε μία ομάδα που δεν τα παρατάει και θα δίνει συνεχώς μάχες στο γήπεδο».

 

-Στο ντοκιμαντέρ σας είπατε ότι η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ. Τι ήταν αυτό που σας έφερε στον Παναθηναϊκό; Όταν πήγατε στη Γαλατασαράι οι άλλες ομάδες είχαν παραπάνω πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει και τώρα στον Παναθηναϊκό.

«Έχω πάρει παραπάνω από 30 κύπελλα. Με τον πρόεδρο μόλις συζητήσαμε, όταν βρεθήκαμε μου είπε για την ομάδα. Μου εξήγησε πολύ καλά τι περιμένει από μένα, τι θέλει από την ομάδα και ποιος είναι ο στόχος μας. Με τον πρόεδρο από την πρώτη στιγμή είχαμε πολύ καλή χημεία και σεβασμό. Κι από τότε που κάναμε την πρώτη συνάντηση μέχρι τώρα, ούτε μία στιγμή δεν με άφησαν μόνο μου. Και γι’ αυτό τον λόγο, όπως εξήγησα και στο ντοκιμαντέρ μου, ήρθα για να γράψω ιστορία. Έχετε δίκιο, είχα πάρα πολλές προτάσεις, δεν τις δέχτηκα. Με το που έγινε η συνάντηση με τον πρόεδρο και μου εξήγησε τους στόχους που έχει. Μόνος μου όμως δεν μπορώ να τα καταφέρω, είμαστε μία οικογένεια και μαζί με τους οπαδούς να πάμε κάθε μέρα πιο μπροστά.

 

-Θα προσπαθήσετε να πάρετε το πρωτάθλημα με υλικό που δεν επιλέξατε εσείς για δεύτερη φορά στην καριέρα σας. Είναι πρόκληση για εσάς να ακούσετε κι εσείς το όνομά σας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Είναι σημαντική η αγάπη των οπαδών για τον κ. Γιοβάνοβιτς. Δεν θα περίμενα και κάτι διαφορετικό για έναν προπονητή που είχε δώσει πάρα πολλά πράγματα. Το βρίσκω πολύ λογικό αυτό που γίνεται κι αυτό έπρεπε να γίνει. Έχω έρθει πάρα πολλές φορές στην Ελλάδα. Με την Εθνική, σε φιλικά, για ευρωπαϊκούς αγώνες και αγαπώ πάρα πολύ τη χώρα. Και το καλοκαίρι ειδικά έρχομαι πολύ συχνά. Είναι μία καινούργια πρόκληση για μένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να πούμε σωστά την ιστορία που υπάρχει. Δεκατέσσερα χρόνια (σ.σ: το 2024) έχουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το ίδιο είχε γίνει και στη Γαλατά. Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να το πάρουμε όταν πήγα, όπως τώρα και τελικά τους περάσαμε όλους. Δέκα τέσσερα χρόνια είναι πάρα πολύς χρόνος. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ πάρα πολύ για τον σεβασμό και την αγάπη προς εμένα. Αλλά το σημαντικό είναι να κοιτάμε το αποτέλεσμα, τι έχουμε καταφέρει. Εγώ είμαι κάποιος άλλος. Εγώ είμαι εδώ για την πρόκληση του πρωταθλήματος, να πάρουμε τα πάντα. Αλλά αυτό που έδειξαν οι οπαδοί ήταν πάρα πολύ ωραίο για τον κ. Ιβάν. Χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ήταν πάρα πολύ ωραίο αυτό που είδα. Και θα πηγαίνω και συχνά. Ήταν πολύ ωραίο το κλίμα που είχε. Είναι μία νέα καινούργια πρόκληση για εμάς…».

 

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από τις εγκαταστάσεις στον Παναθηναϊκό; Έχετε ξεκινήσει συνομιλίες ξεχωριστά με τους παίκτες για να ανεβάσετε την ψυχολογία τους;

«Ωραία ερώτηση. Ο χρόνος είναι αντίπαλός μας, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Πάντα μιλάω με τους παίκτες ξεχωριστά. Από τη μία βλέπω τους αγώνες, από την άλλη ασχολούμαστε με τους τραυματίες. Παράλληλα συνεχίζονται και οι προπονήσεις. Από την άλλη πηγαίνουμε και στην ομάδα. Φεύγω πάντα πολύ αργά για να πάω στο ξενοδοχείο κι έρχομαι νωρίς. Έχω συναντήσει κι άλλα άτομα εδώ που έχουμε ωραίο κλίμα. 3 του Γενάρη έχουμε αγώνα, 7 του μηνός έχουμε αγώνα. Είναι και η Πρωτοχρονιά. Γνωριζόμαστε, μαθαίνουμε τα ονόματα του καθενός. Με κάποιους μιλάω απευθείας προσωπικά. Την Τετάρτη θα μπορούμε να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα για την ομάδα. Δεν περιμένω κάποια μεγάλη αλλαγή, αλλά ένα μήνυμα για το πώς θα είναι η ομάδα. Σε τέτοιες αλλαγές αντιδράνε και πιο γρήγορα οι ποδοσφαιριστές γιατί είναι επαγγελματίες και πρέπει να κάνουν προπόνηση, να δουλέψουν και να κερδίσουν. Γι’ αυτό τον λόγο θα μιλήσω ιδιαίτερα με κάθε παίκτη. Από αύριο και μετά θα δείχνουμε και πιο αναλυτικά σε κάθε παίκτη τι θέλουμε και πώς θα παίξουμε. Από πριν θα κοιτάξουμε ποια ήταν τα θετικά και τα αρνητικά. Θα τους εξηγήσουμε ξεκάθαρα ποια θέλουμε να βλέπουμε και ποια όχι. Δεν έχουμε ούτε λεπτό να χάσουμε. Έρχεται και η οικογένειά μου, δεν πήγα ούτε να τους υποδεχτώ. Είμαι εδώ και τρέχω για την ομάδα. Πιστεύω και οι παίκτες θα με γνωρίζουν κάθε μέρα και καλύτερα. Εγώ συμπαθώ πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές γιατί είναι πολύ δύσκολη δουλειά και ποτέ δεν έχω σκεφτεί για κανέναν ποδοσφαιριστή μου άσχημα. Αλλά είμαι πάντα ξεκάθαρος με τους παίκτες κι αν δεν θέλω να συνεργαστώ μαζί τους, τους το λέω στο πρόσωπο…».

 

-Θα θέλαμε το σκεπτικό σας όσον αφορά την απόφασή σας να κοιμούνται οι παίκτες στα σπίτια τους πριν τους αγώνες;

«Είναι πολλά χρόνια που πριν τους αγώνες κάνω το ίδιο πράγμα σε κάθε ομάδα. Από το να είναι χωριστά από τους οικογένειές τους και να είναι εκεί κάθε πρωί, θεωρώ πιο σωστό να είναι με τις οικογένειές τους. Τους εμπιστεύομαι και άμα δω κάτι διαφορετικό από αυτό, θα κάνω αυτό που πρέπει. Την ημέρα του αγώνα είμαστε μαζί από το μεσημέρι και μετά και πάλι μαζί ξεκουραζόμαστε στο πιο κοντινό σημείο στο γήπεδο. Για 6-7 χρόνια κάνω αυτό το πράγμα και είδα πιο θετικά αποτελέσματα».

 

-Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλετε να περάσετε στην ομάδα;

«Ειδικά στους αγώνες που παίζονται στο δικό μας γήπεδο, δεν θέλω να αφήσω καμία ομάδα να “παίξει”. Είμαστε μεγάλη ομάδα, ο Παναθηναϊκός, αφήσαμε να παίξει η αντίπαλη ομάδα, μετά εμείς. Αυτό δεν είναι το δικό μου στοιχείο. Σίγουρα θέλω ένα διάστημα. Η δική μου φιλοσοφία είναι να κάνουμε press. Πρέπει να παίξουμε πιο κοντά, να μην τους αφήνουμε χώρο να παίξουν άνετα και μπορώ να το εξηγήσω πολύ εύκολα στους παίκτες μου. Δεν θεωρώ σωστό να χάσουμε την μπάλα και να τρέξουμε 60-70 μέτρα πίσω για να την πάρουμε. Χάνουμε και πολλή ενέργεια με αυτόν τον τρόπο. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει εκεί που χάνουμε την μπάλα να κάνουμε press για να την ξαναπάρουμε. Και στη Γαλατά έγινε αυτό όταν πήραμε το Κύπελλο UEFA και στη Φιορεντίνα και στη Μίλαν. Το μοναδικό πρόβλημα εδώ είναι πάνω στην αλλαγή να μη γίνει κάποιο λάθος. Πρέπει γρήγορα να γίνει αυτό. Το κενό που θα υπάρξει, στην εβδομάδα που δεν θα έχει αγώνες, μπορούμε να κάνουμε τακτικές προπονήσεις με την Κ19, γιατί θέλω να δω και τους νέους παίκτες που έχουμε. Να τους δώσω ευκαιρία γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσουμε κι από την ομάδα Νέων αντί να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ξένο που δεν θα κάνει αυτά που θέλουμε».

 

-Θα θέλαμε το σχόλιό σας, για τα συνεχόμενα ντέρμπι χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που το εκφράζω κατευθείαν. Δεν είμαι κάποιος που κάνει παράπονα, αλλά τα λέει κατευθείαν για να βρεθεί λύση. Λέω δύσκολα πράγματα αλλά τα λέω πολύ φιλικά. Θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και σε όλους στην ομάδα που με υποδέχτηκαν. Πηγαίνω πολύ νωρίς στην ομάδα και συζητάω με τους γιατρούς. Ευτυχώς μιλάνε και οι δύο ιταλικά. Με το που πάω το πρωί το πρώτο πράγμα που κάνω καλώ όλους τους προπονητές, γιατρούς, όποιον υπάρχει και τους λέω αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Αλλά αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα που υπάρχει, αν μπορούμε να το ξεπεράσουμε, μόλις γίνει αυτό θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα για το τι θα καταφέρουμε. Έχω έρθει σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, είναι πολύ δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που είδα πόσο μεγάλη είναι, θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας».

 

-Όταν ήσασταν προπονητής στη Φιορεντίνα κι ο κ. Αταμάν ήταν στη Σιένα. Τώρα είστε στην ίδια ομάδα προπονητές. Μιλήσατε για την ομάδα και την πόλη; Επίσης, πώς βλέπετε τη Γαλατασαράι μετά από σας;

«Να ξεκινήσω από τη δεύτερη ερώτηση. Δεν απαντάω καμία ερώτηση εκτός του Παναθηναϊκού. Για την πρώτη ερώτηση, ο κ. Αταμάν είναι ένας άνθρωπος που τον συμπαθώ πάρα πολύ κι έχουμε επικοινωνία. Όταν ήμουν στη Φιορεντίνα κι αυτός στη Σιένα. Μόλις άκουσε ότι θα έρθω, μιλήσαμε. Είναι πολύ περίεργο. ‘Hμασταν στην Ιταλία, μετά πήγαμε στην Τουρκία, στην Γαλατασαράι και κερδίσαμε το πρωτάθλημα και οι δύο. Χάρηκα πάρα πολύ που με κάλεσε στον αγώνα και περισσότερο που κερδίσαμε. Όπως όλοι έχουν γνώμη και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Και στο μπάσκετ καθόμουν με τη γυναίκα του μαζί κι εγώ όπως όλοι που σχολιάζουν και μόλις πέρασαν πέντε λεπτά, είπα στη σύζυγό του ότι θα κερδίσουμε με 15 πόντους. Και μόλις ήρθε μετά τον αγώνα να με χαιρετήσει, του το είπα κι εκεί. Η ζωή είναι πολύ περίεργη, συναντηθήκαμε πάλι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στην ίδια ομάδα».

 

-Είναι κάτι προχωρημένο για τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού; Επίσης ποιο είναι το σύστημα που προτιμάτε;

«Στο κέντρο της άμυνας σκεφτόμαστε μία μεταγραφή και ο τραυματισμός του Μάγκνουσον θα κρατήσει πολύ καιρό. Για το σύστημα, αν μπορώ να το λύσω μέσα από την ομάδα, θα δω τις δυνατότητές μας και θα το κάνω. Έχω μία φιλοσοφία, ο καλός παίκτης παίζει παντού. Και υπάρχουν πολλοί παίκτες που τους άλλα θέση και πέτυχαν πολλά. Για παράδειγμα ο Άλμπερτ Ριέρα, ήταν αριστερός εξτρέμ και τον βάλαμε μπακ. Όμως άμα δούμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε μία λύση μέσα από την ομάδα, θα αντιδράσουμε πολύ γρήγορα και θα βρούμε λύση. Γιατί μέσα σε 20-25 μέρες θα δώσουμε πολύ κρίσιμους αγώνες. Πάντα προσπαθούμε να πάμε πιο μπροστά οπότε δουλεύουμε μέρα-νύχτα για να το λύσουμε».

 

-Έχετε κλείσει το τιμ των συνεργατών  κι επίσης, υπάρχει σκέψη για Έλληνα συνεργάτη;

«Ο κόουτς για την φυσική κατάσταση θα έρθει αυτές τις μέρες. Υπάρχουν στην ομάδα ήδη άτομα που συνεργαζόμαστε. Θα συνεργαστούμε μαζί και πιστεύω ότι θα τους βοηθήσω κι εγώ σε κάποια πράγματα για να εξελιχθούν και να πάνε πιο μπροστά. Στην ομάδα υπάρχουν φυσικά και από εδώ προπονητές».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ενα χρόνο χωρίς τον βασιλιά του ποδοσφαίρου Πελέ: 7.000 άνθρωποι έχουν περάσει από το μνημείο όπου είναι θαμμένος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: