Και το όνομα αυτού «Αριστερά Μπροστά»; – Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα βαφτίσια για το νέο κόμμα των «11»

FILE PHOTO: Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις προκειμένου οι «11» να καταλήξουν στο όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο σύσκεψη, κατά την οποία θα πάρουν την τελική απόφαση.

Παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η πλευρά των ανεξάρτητων βουλευτών επιμένει πώς δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το όνομα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Παρασκευής, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι «Αριστερά Μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ΚΟ θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο Σεράφειο.

To νέο πολιτικό κόμμα θα έχει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέτη Πέρκα.

Αποχώρηση δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τις Ο.Μ. Ηλιούπολης

Στο μεταξύ, στον χορό των αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προστίθενται και νέα μέλη από τις Ο.Μ. Ηλιούπολης. Σε σχετική επιστολή-ανακοίνωση, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η αποχώρησή τους δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, όμως ήταν μονόδρομος, καθώς έγιναν «μάρτυρες της ταχύτατης μετάλλαξης του κόμματός μας σε ένα μόρφωμα με απροσδιόριστη πολιτική ταυτότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση, στέλνουν μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους, τονίζοντας ότι «με πολλούς και πολλές που παραμένουν, καθώς και άλλους που είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, οι δρόμοι μας θα διασταυρώνονται στα κινήματα και στους αγώνες για μια κοινωνία καλύτερη…».

Την Παρασκευή, εξάλλου, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους, με βαριές αιχμές για το πολιτικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας, 97 μέλη απ’ την Ο.Μ. Ρεθύμνου και επιπλέον 81 μέλη απ’ την Ο.Μ. Σαρωνικού.

Απ’ τον Σαρωνικό μάλιστα αποχωρεί η πλειοψηφία των μελών της συντονιστικής επιτροπής, συγκεκριμένα 7 οπό τους 9. Πρόκειται για τη Συντονίστρια της Οργάνωσης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατ. Αττικής, τον Αναπληρωτή Συντονιστή, την Ταμία, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, και 3 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και 74 μέλη της Οργάνωσης που δεν αναφέρουν τα ονόματά τους για λόγους Προστασίας των Προσωπικών τους Δεδομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνει το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: