Με απεργία «γιόρτασε» ο Πύργος του Άιφελ τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του δημιουργού του

File Photo The Eiffel Tower is illuminated in the colors of the European Union flag to mark the start of France presidency of the EU on 01 January, in Paris, France, 31 December 2021. EPA, IAN LANGSDON




Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του Παρισιού και ένα από τα μνημεία που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παρέμεινε σήμερα Τετάρτη κλειστός λόγω απεργίας του προσωπικού του.

Η ημέρα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ να κατέβουν σε απεργία δεν ήταν τυχαία καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του μηχανικού Γκυστάβ Άιφελ, του μηχανικού που δημιούργησε αυτό το κατ’ εξοχήν γαλλικό σύμβολο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να καταγγείλουν «τη σημερινή διαχείριση που οδηγεί την SETE απευθείας στον τοίχο», αναφέρει σε ανακοίνωση το συνδικάτο CGT.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η Εσπλανάδα θα παραμείνει ανοιχτή και δωρεάν», προστίθεται, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν τον κόσμο να παρακολουθήσει στο Facebook μια ειδική έκδοση του @monumental_tour για την 100ή επέτειο του θανάτου του δημιουργού του.

Με πληροφορίες από Guardian 

Ο καινοτόμος μηχανικός που θα ταυτίζεται αιώνια με τη Γαλλία: Eκατό χρόνια από το θάνατο του Γουστάβου Άιφελ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: