Κύριε Πρόεδρε η Θράκη τουρκεύει, εσείς τί κάνετε; ήταν η ερώτηση του γενναίου Πομάκου δάσκαλου στον Ανδρέα… Επίκαιρο παρά ποτέ το ερώτημα

Το λεωφορείο του Τουρκικού Πρακτορείου Alpar που συνδέει καθημερινά τη Θράκη με την Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης. Φωτογραφία Παναγιώτης Παύλος




Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Με αφορμή τα άρθρα για τη Θράκη που συνέγραψε από την Αλεξανδρούπολη ο Μανώλης Κοττάκης και δημοσίευσε η εφημερίδα Δημοκρατία τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, και από την Κομοτηνή, σας υποσχέθηκα κάτι, χθές Παρασκευή.

Το καταθέτω σήμερα λόγω της χθεσινής έκτακτης επικαιρότητας με την εκ του παραθύρου τροπολογία της εξόφθαλμης νομιμοποίησης των παράνομα διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση από την Βουλή.

Ξάνθη, μεσάνυχτα σχεδόν προς Τετάρτη 13/12, τράβηξα τη φωτογραφία αυτή. Στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης με τα Χίλια Χρώματα, στην πλατεία Ωρολογίου, για όσους γνωρίζουν.

Το πούλμαν που βλέπετε είναι τουρκικό, της εταιρείας που συνδέει τακτικότατα Θράκη (Ξάνθη-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη) με Κωνσταντινούπολη. Σταθμεύει και αναχωρεί εμπρός από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης (ΛΑΦΞ), κάτω και μπροστά ακριβώς δηλαδή από το διαμέρισμα και το υπνοδωμάτιο του Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού!

  • Ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς που να συνδέουν Ελλάδα και Τουρκία δεν υπάρχουν: η Τουρκία έχει πλέον το απόλυτο μονοπώλιο στη συγκοινωνιακή σύνδεση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο πριν μια εβδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα, αμέσως μετά την υπογραφή της περίφημης Διακήρυξης των Αθηνών, αναφέρθηκε στη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας.

Αλλά αυτή τη στιγμή η Θράκη δεν διαθέτει ούτε καν ένα (!!) δρομολόγιο τρένου στη γραμμή Ξάνθη-Ορμένιο, εντός δηλαδή της ελληνικής επικράτειας, ενώ σύνολο το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θράκη παραπαίει σε άθλια κατάσταση.

Είναι πάρα, μα πάρα πολλά, άλλα που συμβαίνουν στη γη που μεγάλωσα, που δεν τα χωρά μια δημοσίευση. Αλλά που όσοι τα γνωρίζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα απλώς παίζει ρωσική ρουλέτα μέσα στα σπλάχνα της.

Αυτή η φωτογραφία είναι η κεντρική στην ιστοσελίδα του εν λόγω τουρκικού ταξιδιωτικού πρακτορείου. Σε πρώτο πλάνο έχει τον Κεμάλ με τους εορτασμούς των 100 ετών τουρκικής Δημοκρατίας (29 Οκτωβρίου).

Στην Αθήνα δυστυχώς εξακολουθούν να κατευνάζουν τον ελληνικό λαό ηττοπαθή φερέφωνα της στρατηγικά επιλεγμένης εκστρατείας ύπνωσής του, ιδιοτελή κυβερνητικά κρόσια και διάφορες ανέντιμες φιλοκυβερνητικές πένες, καθώς και μια σειρά ανθρώπων που έχουν την ψευδαίσθηση ότι με ευχολόγια σε Διακηρύξεις Φιλίας -τη στιγμή μάλιστα που η γείτων διατηρεί casus belli και Τουρκολιβυκό Μνημόνιο εις βάρος της χώρας μας-, με παραβιάσεις της Συνθήκης Σένγκεν για Βίζες, με διμερείς επισκέψεις, ανοιχτές αγκάλες και χαρές σαν την προχθεσινή του ΕΛΙΑΜΕΠ στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα Ερτσιγιές, πληρωμένες καταχωρήσεις σε κεντρικά ΜΜΕ και συμφωνημένες δηλώσεις στήριξης μεγάλων Πρεσβειών, θωρακίζουν την Ελλάδα.

Σε όλους αυτούς, που κατ᾽ ουσίαν κατευνάζουν την Τουρκία, έστω κι αν ψευδώς ισχυρίζονται ότι μεριμνούν για τη Θράκη μας -όπως με περίσσεια επιπολαιότητα και αλαζονεία μου απαντούσε ο άμεσος προκάτοχος του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, προτού γυρίσει και φύγει φανερά εκνευρισμένος, όταν τον ρώτησα πότε ταξίδεψε τελευταία φορά στη Θράκη κι αν έχει επισκεφθεί ποτέ τα πομακοχώρια- ενώ στην ουσία είναι εν εξελίξει και μπρος στα μάτια μας η τουρκοποίησή της, ένα έχω να τους πω: Τα μεσάνυχτά τους είναι τόσο μαύρα όσο και αυτής της φωτογραφίας…

Διότι αυτό που συμβαίνει στην ακριτική θρακική γη μας, είναι ακριβώς εκείνο που με αγωνία είχε καταθέσει δια ζώσης κάποτε ένας γενναίος Πομάκος δάσκαλος στον άρρωστο τότε, πλην όμως διαυγέστατο, Πρωθυπουργό, τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντάς τον να δακρύσει: «Κύριε Πρόεδρε η Θράκη τουρκεύει, εσείς τί κάνετε;»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η υποταγή στο χιτζάμπ, οι προωθητές του και το Βραβείο Ζαχάρωφ: Η Κομισιόν πληρώνει χρήματα για προώθηση της ισλαμικής μαντήλας ως στοιχείο (δήθεν) …Ελευθερίας!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: