Και οι μπαλαρίνες στον αγώνα: Χωρίς μπαλέτο η Οπερα του Παρισιού ανήμερα Χριστούγεννα, αίτημα αυξήσεις και αναπροσαρμογές [videos]

Image by Welcome to All ! ツ from Pixabay




Οι χορευτές μπαλέτου στην Όπερα του Παρισιού θα «βγάλουν τις πουέντ» τους από τις 23 έως τις 31 Δεκεμβρίου διεκδικώντας τα δικαιώματά τους

Έχουν ήδη προηγηθεί απεργίες των εργατών στα σκηνικά που οδήγησαν στην ακύρωση δύο παραστάσεις του “Καρυοθραύστη” στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι εργάτες απήργησαν και τον Νοέμβριο, σταματώντας τις παραστάσεις της “Τουραντότ” και της “Σταχτοπούτας”.

Οι χορευτές θα απεργήσουν για τρεις ημέρες, στις 23, 25 και 31 Δεκεμβρίου, εξαιτίας των αδιέξοδων διαπραγματεύσεων για τα δικαιώματα των προσωρινά απασχολούμενων.

“Οι χορευτές έχουν χρόνο προετοιμασίας: μακιγιάζ, ντύσιμο, αλλαγή στολής… Επί του παρόντος, ένας χορευτής ξοδεύει περίπου 42 ώρες το μήνα για την προετοιμασία. Ωστόσο, το πακέτο που διατίθεται για αυτόν τον χρόνο προετοιμασίας ισοδυναμεί μόνο με 6 ώρες”, εξηγεί ο Matthieu Botto, Coryphée χορευτής στην Όπερα του Παρισιού.

“Αυτό δεν συνάδει πλέον με την πραγματικότητα του χορευτή, γι’ αυτό ζητάμε την κανονικοποίηση του πακέτου που συνδέεται με αυτόν τον χρόνο προετοιμασίας”, λέει ο Botto, που είναι επίσης εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Τον Ιούνιο, το σώμα του μπαλέτου προχώρησε σε απεργία για το ίδιο θέμα, το οποίο δεν επιλύθηκε ικανοποιητικά, λέει ο Botto.

“Το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε πραγματικά από τη γενική διεύθυνση. Προτίμησαν να προτείνουν μια αναδιοργάνωση της ημέρας των χορευτών, με περισσότερες πρόβες, τελειώνοντας μία ώρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου η επιθυμία του μπαλέτου στον πυρήνα του”, δήλωσε στο RadioFrance.

Η απεργία συμφωνήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου.

“Ο στόχος μας δεν είναι η απεργία: δεν θέλουμε να χάσουμε χρήματα ούτε η Όπερα ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε θέλουμε να είναι δυσαρεστημένος ο θεατής”, λέει ο Botto. “Θέλαμε μια προληπτική διαβούλευση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε και, δυστυχώς, στην Όπερα, όπως και σε άλλες δομές, πάντα καταλήγει στον συσχετισμό δυνάμεων”.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι χορευτές του μπαλέτου απεργούν.

27 μπαλαρίνες κατέβηκαν στα σκαλιά του Palais Garnier αντί να εμφανιστούν στην παράσταση της “Λίμνης των κύκνων” την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019.

Η διαμαρτυρία ήταν μέρος μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που διήρκεσαν ένα μήνα και στις οποίες συμμετείχε η Όπερα του Παρισιού μαζί με πολλούς άλλους κλάδους ενάντια στις αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Από τον «Καπετάν Μιχάλη» στη σοκαριστική «Επιβίωση της Ευγένειας» [trailers]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: