Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δεν επιθυμεί τον χριστιανικό αποχρωματισμό της Ευρώπης, δηλώνει ο Χαρακόπουλος

Συνάντηση για τις χριστιανικές αξίες στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ ( https://subscriber.amna.gr/anaweb/subscriber/showitem?service=17&listid=Search8080&listpage=1&docid=28036273)




«Ενόψει των ευρωεκλογών πιστεύω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε συναντήσεις με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κομμάτων, ζητώντας τους να τοποθετηθούν για τις σχέσεις πολιτικής και θρησκείας και για τις χριστιανικές αξίες στη σύγχρονη Ευρώπη.

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εκδηλώσεων σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου να κληθούν και εκπρόσωποι κομμάτων να τοποθετούν για τα ζητήματα αυτά». Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη «Συνάντηση για τις χριστιανικές αξίες», που συνδιοργάνωσαν η ΔΣΟ, η Επιτροπή των Επισκοπικών Διασκέψεων στην ΕΕ (COMECE) και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στην εισηγητική του παρέμβαση υπογράμμισε ότι «την αγωνία μας για το αύριο της Ευρώπης και τις προσπάθειες αποχριστιανισμού, την αποτυπώσαμε στο ψήφισμα που εγκρίναμε κατά την 30ή επετειακή Γενική μας Συνέλευση στην Ορμύλια Χαλκιδικής, τον περασμένο Ιούνιο. Το πόσο αρνητικά είναι πλέον τα πράγματα αποτυπώνεται στο άρθρο έγκριτης ελληνικής εφημερίδας που διάβασα στο αεροπλάνο καθώς ερχόμουν από την Αθήνα με τίτλο “Η Ευρώπη φοβάται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα”. Δεν έχει τόσο σημασία να αναλύσουμε πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα».

Ο Μ. Χαρακόπουλος επισήμανε ακόμα: «Ειπώθηκε πως ένα “αόρατο χέρι”, μία λεγόμενη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, επιχειρεί να αποσιωπήσει οποιαδήποτε αναφορά στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης και την αξία των χριστιανικών παραδόσεων. Όλο αυτό, ίσως, να γίνεται και στο όνομα κάποιων μετρήσεων που δείχνουν ότι μειώνονται αυτοί που δηλώνουν ότι θρησκεύονται τακτικά, είναι συνεπείς πιστοί στις εκκλησίες τους. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που μπορεί να μην εκκλησιάζονται, αλλά συμμερίζονται απόλυτα τον αξιακό κώδικα που έχει ως βάση τις χριστιανικές αξίες. Και πιστεύω απόλυτα ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δεν επιθυμεί τον χριστιανικό αποχρωματισμό της Ευρώπης».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: