Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Ο “πόλεμος” ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-16 καλά κρατεί, στην εξίσωση και τα ελληνικά F-35… Και ο άλλος πόλεμος για τη ροζ “σημαία”!

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, απασχόλησε τη συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24.

Και αυτό επειδή ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά κάποια σημεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι μίλησαν και για την πιθανότητα να λάβει η Ελλάδα τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ενώ αναφέρθηκαν και στο θέμα της έκθεσης με τη ροζ “ελληνική σημαία”.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έθεσε νέο ερώτημα στον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ για τα θέματα της Τουρκίας: Συγκεκριμένα ρώτησε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορώ να υποβάλω ένα ερώτημα για τη Σουηδία;

ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΛΕΡ: Εμπρός. Προχώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ρώτησα την (περασμένη) Πέμπτη για το θέμα της Σουηδίας, το πρόβλημα με την Τουρκία. Και χθες ο υπουργός (Μπλίνκεν) κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για αυτό το θέμα, όπως εγώ – όπως καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωσή σας. Αλλά επίσης, έχουμε τον πρόεδρο της Τουρκίας, και παραθέτω τι είπε: ότι αναμένει από την αμερικανική κυβέρνηση να εγκρίνει ταυτόχρονα την πώληση των αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα με αντάλλαγμα την επικύρωση της προσπάθειας της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Αρχικά, μπορείτε να μας πείτε αν ο υπουργός (Μπλίνκεν) και ο κ. Φιντάν συζήτησαν χθες το θέμα των F-16; Και δεύτερον, αποδέχεστε την πρόταση του προέδρου – του προέδρου της Τουρκίας;

ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΛΕΡ: Λοιπόν, σίγουρα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ δημόσια για αυτά τα θέματα. Θα πω ότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζουμε την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ο υπουργός Μπλίνκεν το κατέστησε ξανά σαφές στην τηλεφωνική του κλήση, όπως το έχουμε καταστήσει σαφές εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά όπως είπαμε, υπάρχουν άνθρωποι στο Κογκρέσο που έχουν συνδέσει αυτή την πώληση με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και πρέπει να δούμε αυτήν την ένταξη το συντομότερο δυνατό.

Με λίγα λόγια: Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει θέσει τα όρια του συμβιβασμού με την Τουρκία. Να ψηφίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και η αμερικανική κυβέρνηση να προσπαθήσει να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει, με τη σειρά του, την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει μπέσα: Όταν επιμένει στη “Γαλάζια Πατρίδα” σημαίνει ότι συνεχίζει να απαιτεί ελληνικό έδαφος (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: