Η «αυτοάμυνα» του Νετανιάχου και… ότι κινείται δολοφονείται: Θα ακουστεί άραγε στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, το άγγελμα ‘’επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία’’;

epa11021113 Slovakian and Polish scouts light their lanterns during the ceremony of handing over the symbolic Bethlehem Light of Peace to scouts from Poland in the sanctuary of Our Lady of Fatima in Krzeptowki in Zakopane, south Poland, 10 December 2023. EPA, GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η περίφημη «αυτοάμυνα» του Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζεται. Ό,τι κινείται, θεωρείται «ύποπτο», «τρομοκρατικό» και δολοφονείται. Όπως οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού. Ήταν κι αυτό «αυτοάμυνα»!

Οι άνθρωποι αυτοί, ταλαιπωρημένοι, κρατούσαν ένα λευκό σεντόνι, που έγραφε στα εβραϊκά «βοήθεια».  Και ήταν ημίγυμνοι για να μην θεωρηθεί ότι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, έκρυβαν όπλα. Αλλά ο ισραηλινός στρατός είναι του δόγματος «πίστευε και μη ερεύνα». Τους θεώρησαν τρομοκράτες.

Όπως θεωρούν τρομοκράτες τα παιδιά, τις γυναίκες, τους γέρους, που σκοτώνουν καθημερινά στη Γάζα. Ο,τι στέκεται στα… πόδια του, όπως νοσοκομεία, κτίρια, υποδομές, ισοπεδώνονται. Με αυτή τη «λογική» κτύπησαν εκκλησίες, σχολεία, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι σε αυτά κρύβονταν τρομοκράτες. Και κρύβονταν;

Ήταν «λάθος» παραδέχθηκε ο στρατός για τους τρεις ομήρους. Η παραδοχή δεν έχει καμία σημασία, καθώς οι άνθρωποι αυτοί μετά από τόσες ημέρες ομηρίας, σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των «δικών τους». Όχι δεν ήταν λάθος. Γιατί σκοτώνουν χωρίς όρια και περιορισμούς. Είτε είναι η Χαμάς απέναντι τους είτε όχι. Τους «βαπτίζουν» όλους τρομοκράτες και τους δολοφονούν. Όπως και τους τρεις ομήρους.

  • Στα πλαίσια της «αυτοάμυνας» ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 19.000 περίπου ανθρώπους, στην πλειονότητα τους γυναίκες, παιδιά, έφηβοι. Την ίδια ώρα, πέραν από τη Γάζα κτυπούν και τη Δυτική Όχθη, γιατί ο σχεδιασμός εξόντωσης των Παλαιστινίων παραμένει πάντα «επίκαιρος».

Του Ισραήλ ηγείται μια κυβέρνηση, που δεν έχει αναστολές, όρια. Ο Νετανιάχου, έχοντας και προσωπική ατζέντα, που αφορά το πολιτικό του μέλλον, όπως έχουν και εκείνοι στην ηγεσία του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, που… πιάστηκαν στον ύπνο, δημιουργούν ένα απέραντο νεκροταφείο.

Ο Νετανιάχου με τη συμπεριφορά του συνιστά απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή. Αυτό το αναγνωρίζουν πλέον και οι Αμερικανοί, οι πιο κοντινοί σύμμαχοι του Ισραήλ. Γι αυτό και οι ΗΠΑ «συμβούλευσαν», με το… γάντι πάντα,  το Ισραήλ να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» επειδή όπως προσπάθησε να εξηγήσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν,  «αρχίζει να χάνει την υποστήριξη» της διεθνούς κοινής γνώμης λόγω των «χωρίς διάκριση βομβαρδισμών».

Από την 7η Οκτωβρίου έχει… κυλήσει πολύ νερό στ΄ αυλάκι. Το πρώτο σοκ, η διεθνής καταδίκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών, φαίνεται να έχει «ξεπερασθεί» με τα όσα ακολούθησαν. Βεβαίως οι νεκροί είναι εκεί να υπενθυμίζουν την επίθεση εκείνη και την τρομοκρατία. Έκτοτε, όμως, στο αυλάκι έχει κυλήσει πολύ αίμα αθώων Παλαιστινίων.

Οι ακρότητες της Χαμάς, αξιοποιήθηκε από τους ακραίους στο Τελ Αβίβ για να τελειώσουν με τους Παλαιστίνιους. Να τους ισοπεδώσουν και όσοι απομείνουν να τους εκδιώξουν.

Εθνοκάθαρση και γενοκτονία. Αυτό γίνεται από το κράτος του Ισραήλ, πρώτα στη Γάζα και μετά στη Δυτική Όχθη και τούτο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.  Ο Νετανιάχου παρουσιάζεται ως ο εγγυητής που δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία δυο κρατών. Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Γάζα ούτε «Χαμαστάν» ούτε «Φαταχστάν».

  • Τι σημαίνει αυτό; Θα ελέγξει τη Γάζα πλήρως. Με «ανανέωση» του πληθυσμού και με στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο. Το έγκλημα θα συνεχισθεί μέχρι τέλους. Και σε αυτή την πορεία θα δολοφονούνται παιδιά, γυναίκες, θα πυροβολούνται όμηροι γιατί θεωρούνται «ύποπτοι».

Οι Παλαιστίνιοι, απροστάτευτοι ακόμη και από τα αραβικά κράτη, δεν είναι απλά αριθμοί. Δεν είναι στατιστικές, που καταγράφουν πόσοι σκοτώθηκαν, τραυματίσθηκαν, εκτοπίσθηκαν. αλλά άνθρωποι. Είναι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη γη τους, έστω κι εάν έχουν να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικά κτυπήματα, που ενίοτε βρίσκουν «διεθνή νομιμοποίηση». Στο όνομα της… αυτοάμυνας.

ΥΓ: Ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή» των Αθηνών, διερωτήθηκε «εάν θα ακουστεί άραγε σε λίγες ημέρες στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, το παραμυθητικό άγγελμα ‘’επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία’’;». Για να προσθέσει πως «τίποτε παραστατικότερο από τη φάτνη των μπάζων, με μια μωρουδίστικη κούκλα ανάμεσα τους: η εικόνα της απόγνωσης με άκρα σαφήνεια».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Χορηγοί «πιστοποιητικού καλής διαγωγής» στο νεοσουλτάνο Ερντογάν: Οι «χαρούμενοι» στην Αθήνα και τη Λευκωσία ενθουσιάζονται με όλες τις τουρκικές δηλώσεις! Είναι τυχαίο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: