H πτώση του «ιερού τέρατος»: Γαλλικό μουσείο αποκαθηλώνει το κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά τις νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις [videos]

Το κέρινο ομοίωμα τoy Ντεπαρντιέ στο γαλλικό Μουσείο Γκρεβέν




Το γαλλικό μουσείο Γκρεβέν αποκαθήλωσε το κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ύστερα και από τις νέες καταγγελίες που αντιμετωπίζει ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

Το Μουσείο Γκρεβέν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση βλέποντας τις αρνητικές αντιδράσεις επισκεπτών» καθώς περνούσαν μπροστά του.

Ο Γάλλος σταρ έχει τεθεί υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση ήδη από το 2020.

Κατηγορήθηκε επίσης τον περασμένο Απρίλιο για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις εναντίον του κατηγορίες.

To κέρινο ομοίωμα, σε φυσικό μέγεθος, του Ντεπαρντιέ, εκτίθεται στο εν λόγω μουσείο από το 1981.

Τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο περιλάμβανε πλάνα του ηθοποιού να προβαίνει σε άσεμνες και σεξιστικές δηλώσεις εναντίον γυναικών, γεγονός που, συν τοις άλλοις, αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τον σεξισμό στον γαλλικό κινηματογράφο.

Ο ηθοποιός εμφανίζεται να προβαίνει σε σχόλια του τύπου: «Ζυγίζω 124 κιλά. Χωρίς στύση. Με στύση, είμαι 126 κιλά».

Οι εισαγγελείς του Παρισιού ερευνούν επίσης την αυτοκτονία της ηθοποιού Emmanuelle Debever, 60 ετών, η οποία ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση πριν από δεκαετίες από τον Ντεπαρντιέ.

Η πρόσφατη μετάδοση ρεπορτάζ για τον ηθοποιό, στην εκπομπή Complément d’investigation στο France 2, προκάλεσε «ωστικό κύμα», με διεθνή απήχηση. Σε αυτές τις εικόνες, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος ερευνάται για βιασμό από το 2020 μετά από κατηγορίες που αμφισβητεί, πολλαπλασιάζει μισογυνιστικά και προσβλητικά σχόλια όταν απευθύνεται σε γυναίκες.

 

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο ηθοποιός του «1492: ο Χριστόφορος Κολόμβος» αφαιρέθηκε από το Εθνικό Τάγμα του Κεμπέκ και από τον status του επίτιμου πολίτη της κοινότητας Estaimpuis (Βέλγιο).

Στη Γαλλία, η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ ανακοίνωσε την Παρασκευή πειθαρχική διαδικασία για το Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόσυρσή του. Το πρώην ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου απάντησε την επόμενη μέρα μέσω των δικηγόρων του λέγοντας ότι θέτει αυτή την περίφημη διάκριση «στη διάθεση» της υπουργού.

Στη συνέχεια, η οικογένεια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατήγγειλε  τις κακίες  σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε από το Journal du Dimanche, αποδοκιμάζοντας ιδιαίτερα μια «συλλογική οργή» εναντίον του ηθοποιού.

Το μουσείο Grévin, που δημιουργήθηκε το 1882 με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Arthur Meyer, ιδρυτή της «Gaulois», μιας ισχυρής καθημερινής εφημερίδας της εποχής, υποδέχεται 800.000 επισκέπτες ετησίως, πιο συχνά οικογένειες με παιδιά. Εκεί παρουσιάζονται τα κέρινα ομιώματα  250 ιστορικών και σύγχρονων προσωπικοτήτων. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ εγκαινίασε το δικό του το 1981.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Eurovision 2024: Ο ποπ σταρ Όλι Αλεξάντερ θα εκπροσωπήσει το Ην. Βασίλειο ελπίζοντας σε «νεκρανάσταση» στον διαγωνισμό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: