H Φινλανδία κλείνει ξανά τα σύνορα με τη Ρωσία: Kατηγορεί τη Μόσχα ότι μεθοδεύει νέα μεταναστευτική κρίση

FILE PHOTO Asylum seekers are accompanied by Finnish border police personnel as they arrive at the border station Vartius in northern Finland near Kuhmo, Finland, EPA/JANNE KURONEN




Η Φινλανδία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα κλείσει ξανά όλα τα σύνορά της με τη Ρωσία, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα δύο διελεύσεων, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ενορχηστρώνει μια μεταναστευτική κρίση, αναφέρουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Την Πέμπτη, 36 αιτούντες άσυλο εμφανίστηκαν στα δύο σημεία διέλευσης που άνοιξαν ξανά μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας, σύμφωνα με τη συνοριακή αστυνομία της Φινλανδίας.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Φινλανδία έκλεισε όλα τα σύνορά της με τη Ρωσία, εκτός από τη διακίνηση εμπορευμάτων, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη ροή των αιτούντων άσυλο προς τη βόρεια ευρωπαϊκή χώρα.

«Το φαινόμενο επανήλθε και θα κλείσουμε ξανά όλα τα σύνορα», δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών Μαρί Ραντάνεν μπροστά από το κοινοβούλιο στο Ελσίνκι.

Περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο χωρίς έγγραφα έχουν εμφανιστεί στα ρωσο-φινλανδικά σύνορα από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τις φινλανδικές αρχές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους προέρχονταν από το Αφγανιστάν, την Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη.

Η κυβέρνηση στο Ελσίνκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτρέπει σε μετανάστες χωρίς έγγραφα να περάσουν τα κοινά σύνορα, λέγοντας ότι η Μόσχα καταφεύγει σε υβριδική επίθεση μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η Φινλανδία και η Ρωσία έχουν κοινά χερσαία σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ρώγμες στη στήριξη της Ουκρανίας από το κυβερνών SPD της Γερμανίας: «Μόνο η διπλωματία θα τερματίσει τον πόλεμο» υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: