Για να «στεγνώσει» η χρηματοδότηση της Χαμάς: Εκπρόσωποι 20 κυβερνήσεων στο Παρίσι * Χωρίς τους κατ’ εξοχήν υπόπτους Τουρκία και Ιράν

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Άγκυρα. EPA/KAYHAN OZER/ANADOLU AGENCY **TURKEY OUT** EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES




Με γαλλική πρωτοβουλία και με βασικό αντικείμενο την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της Χαμάςκαι τον τρόπο περιορισμού της προπαγάνδας της ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συνάντηση στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών 20 κρατών.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τις ασιατικές χώρες, καθώς και από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde στις συζητήσεις αυτές ήταν παρόντες εμπειρογνώμονες από την γαλλική Ειδική Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης, που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ενώ είχαν προσκληθεί και εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας υπογραμμίζεται ωστόσο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο «να στεγνώσει» η χρηματοδότηση της Χαμάς, με απούσες τις χώρες που είναι ύποπτες ότι διαδραματίζουν, μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων, βασικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, όπως το Ιράν ή η Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή Μ. Σπινθουράκη
Παρίσι, France

«Σήραγγες» μαύρου χρήματος από Τουρκία προς τους τρομοκράτες της Χαμάς: Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ – Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: