Εθνικό θέμα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ο Μακρόν δηλώνει κατά του «ανθρωποκυνηγητού» και αδειάζει την υπουργό Πολιτισμού- Η Αριστερά «στα κάγκελα» με τον Γάλλο Πρόεδρο [videos]

Cyrano de Bergerac




Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε τηνΤετάρτη ότι η Λεγεώνα της Τιμής είναι ένα Τάγμα που «δεν είναι εκεί για να κηρύττει την ηθική», ενώ κατήγγειλε «ανθρωποκυνηγητό» εναντίον του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μετά τη μετάδοση ενός συγκλονιστικού τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για τον Γάλλο σταρ του κινηματογράφου.

«Ένα πράγμα στο οποίο δεν θα με δείτε ποτέ είναι το ανθρωποκυνηγητό. Το μισώ αυτό», απάντησε ο αρχηγός του κράτους στο τηλεοπτικό κανάλι France5.

Η υπουργός Πολιτισμού Rima Abdul Malak ανακοίνωσε στο ίδιο κανάλι την Παρασκευή ότι θα κινηθεί «πειθαρχική διαδικασία» από τη Μεγάλη Καγκελαρία της Λεγεώνας της Τιμής κατά του ηθοποιού, που στοχοποιήθηκε από δύο καταγγελίες στη Γαλλία για βιασμό και σεξουαλική επίθεση και κατηγορήθηκε για μία από τις δύο περιπτώσεις. Ο ηθοποιός αρνείται αυτές τις κατηγορίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ήταν «ένας μεγάλος θαυμαστής του Ζεράρ Ντεπαρντιέ (…) ένας τεράστιος ηθοποιός». «Έκανε τη Γαλλία, τους μεγάλους συγγραφείς μας, τους μεγάλους χαρακτήρες μας γνωστούς σε όλο τον κόσμο (…) κάνει τη Γαλλία περήφανη», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αντικρούοντας την υπουργό Πολιτισμού.

Στην ίδια εκπομπή, «C à vous», η Rima Abdul Malak εκτίμησε την Παρασκευή ότι τα σχόλια του ηθοποιού που αναφέρονται στο ρεπορτάζ «Complement of research» είναι «ντροπιαστικά για τη Γαλλία». Σε αυτές τις εικόνες, που μεταδόθηκαν στο France 2 στις αρχές Δεκεμβρίου, ο γαλλικός γίγαντας του κινηματογράφου, γνωστός ότι ερμήνευσε τον Επίτροπο Maigret ως Cyrano, αύξησε τον αριθμό των άσεμνων σχολίων

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε την Τετάρτη ότι η Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ «προχώρησε» μιλώντας για μια διαδικασία που θα μπορούσε να αφαιρέσει τη διάκριση του ηθοποιού. «Υπάρχουν μερικές φορές ξεσπάσματα για σχόλια που γίνονται. Είμαι επιφυλακτικός για το πλαίσιο», επέμεινε.

«Η Λεγεώνα της Τιμής είναι ένα Τάγμα του οποίου είμαι στην πραγματικότητα ο μεγάλος δάσκαλος, το οποίο δεν είναι εκεί για να κηρύξει την ηθική. Και επομένως, δεν αφαιρούμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από έναν καλλιτέχνη, με βάση μια αναφορά ή αυτό ή το άλλο πράγμα, γιατί έτσι θα το είχαμε αφαιρέσει από πολλούς καλλιτέχνες», υπογράμμισε περαιτέρω. Και υπάρχει ο φόβος ότι η Γαλλία βυθίζεται στην «εποχή της υποψίας»: «Μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον, μπορεί να υπάρχουν θύματα, αλλά υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας».

Ο Olivier Faure, το αφεντικό του PS, επέκρινε αυτά τα σχόλια στα κοινωνικά του δίκτυα: «Η βία κατά των γυναικών είναι η κύρια αιτία της πενταετούς θητείας… Αυτός ο Πρόεδρος δεν πιστεύει τίποτα από αυτά που δηλώνει όποια και αν είναι τα θέματα».

«Τα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα του Ντεπαρντιέ αποτελούν για άλλη μια φορά προσβολή του κινήματος για την ελευθερία του λόγου των θυμάτων σεξουαλικής βίας», επιτέθηκε στα δίκτυά της και η Οικολόγος  βουλευτής Σαντρίν Ρουσό.

Η Anne-Cécile Mailfert, πρόεδρος του Γυναικείου Ιδρύματος, εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά της: «Τίποτα δεν είναι σωστό από τα σχόλια του προέδρου σχετικά με τον Ντεμπαρντιέ. Δεν μου φτάνει ένα απλό tweet για να πω πόσο εξωφρενικό, άθλιο είναι για τα θύματα και αναχρονιστικό».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Παντρεύτηκαν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με την Τζόρτζια Σιακαβάρα: Δεν πήγαν ούτε τα παιδιά του στην τελετή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: