Αίσιο τέλος στο θρίλερ του 17χρονου Άλεξ: Ο επί έξι χρόνια αγνοούμενος Βρετανός επιστρέφει στη γιαγιά του* Είχε εξαφανιστεί όταν έμαθε από την μητέρα του ότι θα μετακόμιζαν στη Φινλανδία

Ο Άλεξ Μπάτι, την εποχή της εξαφάνισής του, screenshot via YouTube




Εν κινήσει, περνούσε τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του ο Βρετανός έφηβος που βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Γαλλία, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Ο 17χρονος, που χάθηκε ενώ ήταν με τη μητέρα του και τον παππού του στην Ισπανία, θα επαναπατριστεί αυτό το Σαββατοκύριακο και θα επανενωθεί με τη γιαγιά του αύριο ή την Κυριακή, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Τουλούζης.

Ο Άλεξ, έχει ήδη μιλήσει με τη γιαγιά του μέσω βιντεοκλήσης, ενώ πριν της είχε στείλει και μήνυμα χρησιμοποιώντας το λογαριασμό στο Facebook του διανομέα, που τον εντόπισε. «Σ’ αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε στη γιαγιά του.

«Δεν μπορώ να εκφράσω την ανακούφιση και την ευτυχία μου, για το γεγονός ότι ο Άλεξ βρέθηκε σώος και αβλαβής», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η γιαγιά του αγοριού. «Μιλήσαμε χθες και ήταν υπέροχο που άκουσα και πάλι τη φωνή του και είδα το πρόσωπό του. Ανυπομονώ να συναντηθούμε».

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται τον αντιεισαγγελέα, ο Άλεξ πήρε την απόφαση να φύγει από τη μητέρα του όταν εκείνη του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετακομίσουν στη Φινλανδία. Ενδέχεται μάλιστα να βρίσκεται εκεί. Οι λόγοι της μετακόμισής της είναι μέχρι τώρα άγνωστοι, ενώ ο παππούς, πέθανε πριν από έξι μήνες.

«Θα τον παραδώσουμε στη γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας του, αύριο ή το αργότερο την Κυριακή», είπε ο αντεισαγγελέας Αντουάν Λερούα, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον πρεσβευτή της Βρετανίας στη Γαλλία για να οργανωθεί ο επαναπατρισμός του 17χρονου.

Καθώς η γιαγιά του εφήβου πάσχει από κάποια αναπηρία, δεν θα ταξιδέψει η ίδια στη Γαλλία αλλά ο Άλεξ θα αναχωρήσει για τη Βρετανία από την Τουλούζη ή το Μπορντό. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λερουά ήταν παρόντες και οι δύο αστυνομικοί στους οποίους μίλησε ο έφηβος όταν τον εντόπισαν οι γαλλικές αρχές.

Έξι χρόνια νομαδικής ζωής σε «πνευματική κοινότητα»

Ο Λερουά περιέγραψε την «οδύσσεια» του Άλεξ Μπάτι, της μητέρας του Μέλανι Μπάτι και του παππού του, Ντέιβιντ Μπάιτι, οι οποίοι από την Ισπανία όπου έκαναν διακοπές πέρασαν στο Μαρόκο και κατόπιν στα γαλλικά Πυρηναία όπου έμειναν σε διάφορες περιοχές, όπως στην Οντ και την Αριέζ. Επί έξι χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στη Γαλλία, το παιδί ζούσε μια «νομαδική» ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα αλλά δεν έμενε ποτέ στο ίδιο μέρος πάνω από μερικούς μήνες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Στα έξι αυτά χρόνια ο 17χρονος λέει ότι δεν υπέστη καμία σωματική κακοποίηση, όμως υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά «όταν ήταν μικρός», στην ηλικία των 5 ή 6 ετών, από «κάποιο μέλος» της οικογένειάς του. «Δεν μας είπε περισσότερα», τόνισε ο Λερουά.

Ο αντεισαγγελέας περιέγραψε έναν νεαρό «έξυπνο και πολύ ήρεμο». 

Ο Άλεξ, που μιλάει μόνο αγγλικά, περπατούσε επί τέσσερις νύχτες, οδεύοντας προς την Τουλούζη, όταν τον εντόπισε, στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας νεαρός διανομέας που τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα του Σεν Φελίξ Λοραγκέ. Η υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού ερευνάται από τη βρετανική δικαιοσύνη.

Ουκρανία: Παράφρων τοπικός αξιωματούχος ρίχνει εν ψυχρώ χειροβομβίδες σε δημοτικό συμβούλιο τραυματίζοντας 26 άτομα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: