Κατσαφάδος: «Έρχονται νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη»* Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο μετά το θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις οδηγούν στην ανακρίτρια Πειραιά τον 18χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος 31χρονου αστυνομικού, Πειραιάς, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




«Τραγικές» χαρακτήρισε τις τελευταίες ημέρες για την ελληνική αστυνομία ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον θάνανο του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος χαροπάλευε επί ημέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

«Οι αστυνομικοί είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε ο υφυπουργός το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχετικά με τις πολλαπλές επιθέσεις κατά αστυνομικών που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή.

Σχετικά με τον Γιώργο Λυγγερίδη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά την δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα από 18χρονο στα επεισόδια του Ρέντη, δήλωσε:

«Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις».

Τέλος ο κ. Κατσαφάδος, τόνισε: «Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων».

Νέα δεδομένα στην ποινική μεταχείριση του 18χρονου προκαλεί η τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, θα κληθεί σύντομα σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που του έχει αποδοθεί, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του 18χρονου, καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στην υπόθεση των θλιβερών επεισοδίων στου Ρέντη είναι, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μονόδρομος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου ενδέχεται να ζητήσει και η οικογένεια του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πριν καταλήξει, νοσηλευόταν επί 20 ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια», δήλωσε εμφατικά χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού, με γνώστες της υπόθεσης να ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως προάγγελο εξελίξεων.

Κι αυτό διότι οι χειριστές της υπόθεσης, υπό την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη, ως Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει ικανά στοιχεία για να «δέσουν» τη δικογραφία που σχηματίζουν σε βάρος άνω των 30 ατόμων στα οποία μάλιστα θα καταλογίζεται ότι δρούσαν οργανωμένα στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης με συγκεκριμένη δομή και ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 18χρονος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στα θλιβερά επεισόδια, ενώ εκκρεμεί το δεύτερο αίτημά του προκειμένου να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμη ανοικτό στην αστυνομική προανάκριση, δηλαδή αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και πιθανής διασύνδεσης και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, εκβιασμούς, όπλα κλπ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός 32χρονος αστυνομικός σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσε 44χρονος Νορβηγός επειδή του έκανε παρατήρηση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: