Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη

Αποκλεισμένος δρόμος από την αστυνομία, μετά την επίθεση ενόπλου και τον θάνατο δυο ατόμων στην πόλη Σιόν της Ελβετίας. EPA/Louis Dasselborne




Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην ελβετική πόλη Σιόν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

  • Ο ύποπτος, ένας άνδρας άγνωστης ταυτότητας ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί, πυροβόλησε αρκετές φορές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Σιόν, μια πόλη περίπου 35.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Ελβετία, λίγο πριν από τις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Η ελβετική αστυνομία αναζητεί έναν 36χρονο άνδρα, τον οποίο χαρακτηρίζει “επικίνδυνο”, ο οποίος πυροβόλησε προς την κατεύθυνση αρκετών ανθρώπων στην πόλη Σιόν, προκαλώντας δύο θανάτους και έναν τραυματισμό.

“Σύμφωνα με τις πρώτες επαληθεύσεις, ο δράστης γνώριζε τα θύματα”, ανέφερε η αστυνομία του καντονιού Βαλέ (νοτιοδυτικά) σε μια ανακοίνωση.

Η αστυνομία κινητοποίησε σημαντική δύναμη “προκειμένου να συλλάβει τον δράστη των πυροβολισμών”.

Αυτού του είδους τα επεισόδια είναι σπάνια στην Ελβετία.

Η αστυνομία κάλεσε επίσης αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητά του και να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του.

  • Διευκρίνισε ωστόσο πως “ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον συλλάβετε οι ίδιοι ή να τον προσεγγίσετε”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία, λίγο πριν από τις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας), ο άνθρωπος αυτός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση αρκετών ατόμων στη Σιόν, στην περιοχή των Άλπεων.

“Δύο άνθρωποι πέθαναν και ένας άλλος τραυματίστηκε”, ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Το γραφείο του εισαγγελέα του καντονιού ξεκίνησε από την πλευρά του έρευνα για φόνο.

Η αστυνομία ανέφερε πως τα κίνητρα του επιτιθέμενου είναι άγνωστα.

Η Ελβετία, μια χώρα περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει υψηλό ποσοστό οπλοκατοχής.

Η Small Arms Survey, μια οργάνωση μέ έδρα την Ελβετία η οποία παρακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις στη βία με όπλα, εκτιμά πως ο αριθμός των πυροβόλων όπλων που κατέχουν πολίτες είναι 2,3 εκατομμύρια.

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γενεύη, Switzerland

Σκοντάφτουν στην Ουγγαρία οι σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας: Να μη διαρραγεί η ΕΕ δηλώνει ο Μπορέλ πριν τη συνεδρίαση των 27 ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: