Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός» ο προϋπολογισμός, για Νόμπελ οικονομίας ο Κασσελάκης

File Photo Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Επίθεση στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πέμπτη και τελευταία μέρα συζήτησης του νέου προϋπολογισμού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε τον «άδικο, ταξικό και αντιλαϊκό» προϋπολογισμό, που εκφράζει γνήσια τη γραμμή «των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού μας.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, δύο γραμμές συγκρούονται για όλα τα μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό της ακρίβειας, και για την αναζήτηση των αιτιών και την αναζήτηση των λύσεων, «που ουσιαστικά καταλήγει σε ένα πολύ απλό ερώτημα, στο οποίο όλοι αναγκαστικά τοποθετούμαστε: Ποιος θα πληρώσει;»

«Η πρώτη γραμμή, η γραμμή όλων σας, αποσυνδέει το πρόβλημα από τις αιτίες του και το αποδίδει σε μια παρέκκλιση από την καπιταλιστική κανονικότητα. Απλώς, έχετε κάποιες παραλλαγές μεταξύ σας ως προς το ποια ακριβώς είναι αυτή η παρέκκλιση. Εδώ εμφανίζεστε να διαφωνείτε, γιατί στην κανονικότητα συμφωνείτε απόλυτα» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ονομάζει “παρέκκλιση από την κανονικότητα” γεγονότα, όπως τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, τις κυρώσεις και τον ενεργειακό πόλεμο Δύσης – Ρωσίας, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που εμφανίστηκαν μετά τα lockdown, τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και πάει λέγοντας».

Όπως επεσήμανε, η Ν.Δ. τα βαφτίζει όλα “εισαγόμενα” και ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει «τίποτα για το έγκλημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Γιατί τίποτα από τα παραπάνω, δεν είναι εκτός της κανονικότητας του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο, κύριοι της κυβέρνησης, το υπερασπίζεστε φανατικά μάλιστα, όπως φάνηκε και από όλες τις τοποθετήσεις σας ξανά αυτές τις μέρες.

Από την κριτική του κ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η φράση του “που τα βρήκατε αυτά στα φιντάνια” είπε “το τελευταίο του μαργαριτάρι (σ.σ. Κασσελάκης) ήταν ότι δεν πρέπει να χωρίζονται οι Έλληνες ταξικά.

«Τον Κασσελάκη περιμέναμε. Λες και δεν υπάρχουν εργάτες, αγρότες και από την άλλη βιομήχανοι και εφοπλιστές. Μας λέει να μην ασχολούμαστε μαζί του, να τον αφήσουμε να ανθίσει. Εμείς τους λέμε να τον χαίρεστε και να τον προτείνετε για Νόμπελ οικονομίας».

Για την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε «ποιες είναι οι επιθετικές ενέργειες από τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύεται να απέχει; Η Τουρκία θεωρεί αιτία πολέμου το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Επιχειρείται μια εφ όλης της ύλης διαπραγμάτευσης και στο τραπέζι έχουν τεθεί όλα τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας» για να προσθέσει «το ΚΚΕ αντιτίθεται σε κάθε είδους εκχώρηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ο λαός πρέπει να ανησυχεί».

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: H αλαζονεία του 41% έχει πήλινα πόδια – Οι 11 βασικοί άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: