Οι Κινέζοι δεν παίζουν ούτε στο σκάκι: Πρωταθλητής έχασε τον τίτλο του καθώς πιάστηκε να κλέβει τον αντίπαλό του με τη βοήθεια… sex toy

File Photo Two men play a game of Chinese chess, or ‘xiangqi’, in a side alley in the district of Mongkok in Hong Kong, China, 19 January 2012. EPA/JEROME FAVRE




Για ανάρμοστη συμπεριφορά έχασε τον τίτλο του νικητή, ένας Κινέζος σκακιστής, ενώ αποκλείστηκε και από όλες τις διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Ο 48χρονος Yan Chenglong, νικητής ενός τουρνουά σιάνγκτσι (παραλλαγή κινεζικού σκάκι), υπέστη την αυστηρή τιμωρία καθώς κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και προσπάθεια εξαπάτησης.

Αν και η Κινεζική Ένωση Σιάνγκτσι λέει ότι είναι αδύνατο να αποδειχθούν οι κατηγορίες για εξαπάτηση, ο 48χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τους συμπαίκτες του χρησιμοποιώντας πρωκτικά σφαιρίδια εξοπλισμένα με ασύρματους πομπούς για την αποστολή και λήψη σημάτων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Γιάν άρχισε να πίνει με φίλους στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου του «Xiangqi King», ένα εθνικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο κινεζικό νησί Χαϊνάν την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέχεια αφόδευσε στην μπανιέρα του δωματίου του σε μια πράξη «που κατέστρεψε την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και παραβίασε τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη», ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης

Το σιάνγκτσι, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής για δύο παίκτες που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το δυτικό σκάκι, το τσατουράγκα, το σόγκι, το ινδικό σκάκι και το τζάνγκι, είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλη την Ασία εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Η ένωση δεν αποκάλυψε το χρηματικό έπαθλο που έχασε ο Γιαν, αλλά τα τουρνουά σιάνγκτσι συχνά υπόσχονται στους νικητές δεκάδες χιλιάδες γιουάν, σύμφωνα με το AFP.

Με πληροφορίες από BBC

«Race Around the World», o αγώνας 5 χιλιομέτρων που διασχίζει και τις 24 ζώνες ώρας του πλανήτη: H Xριστουγεννιάτικη συνήθεια των κατοίκων του Νοτίου Πόλου [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: