Aσκήσεις συνοχής στην κυβερνητική παράταξη: Στη Βουλή η τροπολογία για τους μετανάστες παρά τις αντιδράσεις Σαμαρά

FILE PHOTO: Session in the Parliament. ANA-MPA, GIORGOS BITSARAS




Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα για συζήτηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Yπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες, που χορηγεί σε αλλοδαπούς άδειες παραμονής για εργασία. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Η τροπολογία Καιρίδη δίνει τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τελευταία 3 χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στη χώρα, φέρουν βεβαίωση εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Απόσυρση ζητά ο Σαμαράς  

Την αντίθεσή του στην τροπολογία εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ζήτησε την απόσυρσή της:

«Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών.

Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού.

Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους».

«Δεν αλλάζουμε τα εφτά χρόνια σε τρία όπως γράφεται. Τα εφτά χρόνια παραμένουν. Τι κάνουμε;

Δίνουμε μία άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια διαμονής στην Ελλάδα παρανόμων εισελθόντες, λαθρομετανάστες, με κάτι που αποδεικνύει ότι έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια.

Και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συμπληρώσει την τριετία θα μπορέσουν να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας» απάντησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Καιρίδης: Δεν αποσύρεται η τροπολογία  

«Δεν προσελκύουμε νέες ροές και αυστηροποιούμε το πλαίσιο καθώς αν πάψει η απασχόληση τότε η άδεια ανακαλείται», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ για την τροπολογία, η οποία προβλέπει τη χορήγηση άδειας σε μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να απασχοληθούν ως εργάτες γης, υπό προϋποθέσεις.

«Η τροπολογία θα περάσει με ψήφους της ΝΔ και είναι θετικό το γεγονός ότι και κόμματα της μείζονος αντιπολίτευση θα ψηφίσουν επίσης.

Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και να ενισχύσουμε τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και την αγορά εργασίας, είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόσθεσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί, το Λιμενικό ενισχύεται και σε καμία περίπτωση η τροπολογία δεν αποτελεί νομιμοποίηση, αλλά προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι ούτε στην παράνομη αδήλωτη εργασία και επίσης να καταγραφούν».

Το απόγευμα του Σαββάτου, κυβερνητικές πηγές τοποθετήθηκαν για το ζήτημα που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη τροπολογία, σημειώνοντας: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής και εργασίας, υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό για αύξηση 20% στις εφημερίες: «Eμπαιγμός, όταν οι Έλληνες γιατροί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ευρώπη»…

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: