Άλλοι δέκα στρατιωτικοί των IDF νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, στους 115 ο συνολικός αριθμός τους: Βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Συρία από την Ισραηλινή αεροπορία [βίντεο]

Israeli soldiers carry the coffin of Israeli IDF reservist soldier Tzvika Lavi during his funeral at Mount Herzl military cemetery in Jerusalem. EPA/ABIR SULTAN




Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τους θανάτους δέκα μελών του σε μάχες με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου αντισυνταγματάρχη, διοικητή του συντάγματος πεζικού Γκολάνι.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, 115 στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχειρήσεων.

Πλήγματα σε Λίβανο και Συρία

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε θέσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολά στον Λίβανο.

Μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών και στρατιωτικές υποδομές αντιδρώντας σε εκτοξεύσεις ρουκετών και πυρά ολμοβόλων, ανέφερε η ισραηλινή ΠΑ μέσω X (του πρώην Twitter).

Ισραηλινά αεροσκάφη και άρματα μάχης έπληξαν επίσης θέσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων, ανταποδίδοντας πυρά, πρόσθεσε.

Η κλιμάκωση της έντασης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, η σοβαρότερη μετά τον πόλεμο Ισραήλ/Χεζμπολά το 2006, εντείνει την ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στη Λωρίδα της Γάζας: Τάσσεται υπέρ της άμεσης κήρυξης «ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: