Yποπτα παιχνίδια των Αλβανικών αρχών στη δίκη Μπελέρη: Kεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη. Φωτογραφία Καθημερινή




Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη κατά του φυλακισμένου Δημάρχου της Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη. Σειρά είχαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της εισαγγελίας, συνολικά 8. Καταθέσανε οι 7.

Πρώτοι που καταθέσαν ήταν ο διοικητής της αστυνομίας Χιμάρας και ο πολυσυζητημένος μάρτυρας Αρσέν Ράμα.

Ο Ράμα, ο οποίος μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου υπό μέτρα ασφαλείας ζήτησε να καταθέσει και κεκλεισμένων των θυρών, διότι όπως ισχυρίστηκε, απειλείται η ζωή του και της οικογένειάς του.

Το αίτημά του έγινε δεκτό από το δικαστικό σώμα. Ο Ράμα αποτελεί τον μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση για την εισαγγελία, επειδή ήταν το πρόσωπο που η αστυνομία πρώτα και εισαγγελία στη συνέχεια , είχαν προωθήσει στο περιβάλλον του Μπελέρη, πριν από τη σύλληψή του στις 12 Μαΐου.

O διευθυντής αστυνομίας της Χιμάρας στην κατάθεσή του αποδέχτηκε ότι ο Ράμα χρηματοδοτήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην αστυνομία και την εισαγγελία και ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Στη δίκη σήμερα καταθέσαν και δύο ψηφοφόροι οι οποίοι είπαν ότι τους υποσχέθηκαν χρήματα με αντάλλαγμα την ψήφο για τον Μπελέρη.

Η κατάθεση των μαρτύρων άρχισε με καθυστέρηση διότι η υπεράσπιση Μπελέρη ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση του δικαστικού σώματος, μόλις εκείνο ανακοίνωσε ότι το αίτημα της υπεράσπισης για να κριθεί άκυρος ο φάκελος της δικογραφίας λόγω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, δεν στηρίζεται στο νόμο.

Το δικαστικό σώμα παρέπεμψε την υπεράσπιση να καταθέσει το νέο αίτημα για εξαίρεση του δικαστικού σώματος στη γραμματεία του δικαστηρίου και συνέχισε κανονικά τη συνεδρίαση.

Στη δίκη ήταν παρών και ο Φρέντυ Μπελέρης. Ενισχυμένη παρακολούθηση της δίκης υπήρξε και από την πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και άλλους εκπροσώπους από Ελλάδα. Ήταν παρόντες και μέλη της οικογένειας πολιτικοί εκπρόσωποι και άλλοι.

Σύμφωνα με τις γνωστές διαδικασίες η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο 08.11.2023 με την κατάθεση των μαρτύρων της υπεράσπισης συνολικά 12.

Για την υπόθεση Μπελέρη υπήρξε σήμερα και ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας στο οποίο είχε προσφύγει η υπεράσπιση Μπελέρη με το αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Η απόφαση λέει ότι η υπόθεση αυτή θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου από το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η Ελληνοαμερικανική Kοινότητα γιόρτασε με λαμπρότητα την «Ημέρα του Οχι» στο Ινστιτούτο της Ειρήνης στην Ουάσιγκτον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: