«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης» λέει ο Νετανιάχου: Οι Ισραηλινές δυνάμεις διέσχισαν τα περίχωρα της Γάζας

Ισραηλινοί στρατιώτες και αξιωματικοί στο πεδίο. Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το IDF στο X




Το Ισραήλ βρίσκεται στο απόγειο της μάχης και σημειώνει εντυπωσιακές επιτυχίες δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρηση που διεξάγουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα αλλά «βοηθά» με την επιβεβλημένη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και νερό.

 

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων. Δεν έχω δώσει καμία τέτοια οδηγία και το πολεμικό συμβούλιο δεν ενέκρινε καμία απόφαση», τόνισε.

  • Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επέφερε «μεγάλο πλήγμα» στην λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις πυραύλων νωρίτερα από τον νότιο Λίβανο.

Ο στρατός έπληξε με την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό «υποδομές και γενικά επιτελεία των μαχητών» της Χεζμπολάχ καθώς και άλλες υποδομές που ανήκουν στο σιιτικό «τρομοκρατικό κίνημα» που στηρίζεται από το Ιράν.

Αμετακίνητο το Ισραήλ, απορρίπτει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες: Πυριτιδαποθήκη η Δυτική Όχθη, μοιράζονται 10.000 όπλα στους εποίκους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: