Τζάκρη vs Παφίλη με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις για «δεκανίκια της ΝΔ»: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η συζήτηση της Εξεταστικής που ζητεί το ΚΚΕ για τα Τέμπη

FILE PHOTO: Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το χρόνο έναρξης της εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που συνεδρίασε με αφορμή την εν λόγω πρόταση του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καθώς η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θοδώρα Τζάκρη, αποκάλεσε το κόμμα «δεκανίκι» της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεκανίκι της ΝΔ είστε εσείς, που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και οι δικές σας ευθύνες», φέρεται να απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη ζητά να ερευνηθούν οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζης (για παράβαση καθήκοντος) και Κώστας Καραμανλής (για απιστία και παράβασης καθήκοντος).

 

Πυρ ομαδόν από το Gatestone Institute κατά Μπάιντεν: Ανεφοδιάζεις τρομοκράτες, εθελοτυφλείς για το ρόλο του Ιράν στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: