Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ΔΕΝ διόρθωσε ακόμα το ατόπημα του για την κατοχή της Κύπρου: Παραμένει ως θέση η απαράδεκτη απάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου του… (video)

FILE PHOTO: Principal Deputy Spokesperson Vedant Patel at the U.S. Department of State in Washington, D.C., photo by Freddie Everett




Εβδομήντα δύο ώρες από το μεγάλο ατόπημα του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Vedant Patel, δεν έχει διορθωθεί η απαράδεκτη δήλωση του.

“Κάθε περίσταση είναι διαφορετική και θα ήταν ακατάλληλο για μένα να προσφέρω ένα εύστοχο σχόλιο όπως αυτό για κάθε περίπτωση σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Vedant Patel, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή της Hellas Journal, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο τελεταίος είναι επίσης ανταποκριτής του ελληνικού καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου,

Είχε υποβάλει την εξής ερώτηση:

Είπατε πολλές φορές τις τελευταίες δύο ημέρες ότι είστε κατά της κατοχής της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Πριν – αλλά όλοι το ξέχασαν, νομίζω. Είπατε ότι είστε κατά της κατοχής της Ουκρανίας από τους Ρώσους. Και κατά τη γνώμη μου, έχετε πολύ δίκιο που το λετε αυτό. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είστε και ενάντια σε όλες τις καταλήψεις στον κόσμο; Για παράδειγμα, της κατοχής της Κύπρου από τους συμμάχους σας, τους Τούρκους;

Ήταν ένα απλό και κατανοητό ερώτημα και ο ανταποκριτής μας ανέμενε ότι τουλάχιστον θα αναφερόταν η παλαιά θέση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Όμως, ο εκπρόσωπος προχώρησε στο άνευ προηγουμένου ατόπημα του.

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να απαιτήσει τη διόρθωση της ανιστόρητης θέσης που εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιάρτμεντ.

Από τη στιγμή δε, που η Λευκωσία παραχωρεί στους Αμερικανούς οτιδήποτε ζητήσουν και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα, πρέπει να μπουν κάποια σοβαρά πράγματα στη θέση τους. Με πρώτο αυτό: Να ξεκαθαρίσει η Ουάσιγκτον με επίσημο τρόπο τη στάση της έναντι της τουρκικής κατοχής της Μεγαλονήσου. Του χρόνου, οι Τούρκοι θα “εορτάσουν” τα 50 χρόνια του …”θριάμβου” τους!!!

H κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία δεν είναι το ίδιο, όπως η κατοχή της Γάζας και της Ουκρανίας; Άνευ προηγουμένου ατόπημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έγκλημα του Αττίλα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: