Το Reuters διαψεύδει ότι είχε ενσωματωμένους δημοσιογράφους στη Χαμάς και γνώριζε εκ των προτέρων για την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

File photo: To λογότυπο του ειδησεογραφικού πρακτορείο Reuters. .photo Reuters.com




Ο διεθνής ειδησεογραφικός οργανισμός Reuters διέψευσε σήμερα κάθε υπαινιγμό ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με στόχο ισραηλινούς αμάχους και στρατιώτες, με δήλωσή του στην οποία απαντά σε άρθρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, “HonestReporting”, που παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης για μεροληψία σχετικά με την σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

Γνωρίζουμε για την έκθεση της HonestReporting και για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρος δύο φωτογράφων, που συμμετείχαν στην κάλυψη από το Reuters της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Το Reuters διαψεύδει κατηγορηματικά ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση ή ότι είχε ενσωματώσει δημοσιογράφους του στις τάξεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το Reuters απέκτησε φωτογραφίες από δύο ανεξάρτητους φωτογράφους που εδρεύουν στη Γάζα, οι οποίοι το πρωί της 7ης Οκτωβρίου βρίσκονταν στο σύνορο και με τους οποίους δεν είχε προηγούμενη συνεργασία. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Reuters ελήφθησαν δύο ώρες μετά την εκτόξευση από την Χαμάς ρουκετών πάνω από το Ισραήλ και πάνω από 45 λεπτά αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένοπλοι είχαν διασχίσει το σύνορο. Δημοσιογράφοι του Reuters δεν βρίσκονταν επί του πεδίου στις τοποθεσίες που αναφέρονται στο άρθρο του HonestReporting“.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Μεγαλεία… για τους ξένους ανταποκριτές στη Ρώμη: Η πρώην βίλα του Μπερλουσκόνι γίνεται κέντρο ξένου Τύπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: