Σύμβουλος του τέως αντιπροέδρου της Τουρκίας απέκτησε περιουσία στα κατεχόμενα: Φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες πωλήσεις περιουσιών Ελληνοκυπρίων σε αλλοδαπούς

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον τέως αντιπρόεδρο Οκτάι και τους υπουργούς Ενέργειας, Άμυνας και Εξωτερικών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ένας από τους συμβούλους του τέως Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο Ομέρ Τζιχάν, φέρεται να άσκησε πιέσεις σε παράνομους ψευτο-«βουλευτές» για να ανοίξει ο δρόμος στα κατεχόμενα για απεριόριστες πωλήσεις ακινήτων σε ξένους πέρυσι.

Ο Τζιχάν εθεάθη σε φωτογραφία κατά την προεκλογική περίοδο του φθινοπώρου του 2020 να βοηθά στην εκλογή του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ μέσω συναντήσεων,

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η ιστοσελίδα Μπουγκιούν Κίπρις γραφει σήμερα επικαλούμενη δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ότι η θητεία του Τζιχάν που φέρεται ως το τελευταίο μέλος της ομάδας του Φουάτ Οκτάι στο κατεχόμενο νησί, πρόκειται να λήξει και έχει αποκτήσει περιουσία για να συνεχίσει ζωή στα κατεχόμενα.

  • Αντίδραση ΡΤΚ στον Ουστέλ

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΡΤΚ Ασίμ Ακάνσοϊ σχολιάζοντας την ανάρτηση του παράνομου ψευτο-«πρωθυπουργού» Ουστέλ για το θέμα των πωλήσεων ακινήτων και γης σε αλλοδαπούς στα κατεχόμενα χθες, είπε ότι είναι ακατανόητο να κατηγορείται το ΡΤΚ ότι εξυπηρετεί το ελληνοκυπριακό λόμπι επειδή επικρίνει την παράνομη ψευτο-«κυβέρνηση» στο θέμα αυτό.

«Στόχος τους είναι να διχάσουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα, να δημιουργήσουν συγκρούσεις και να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» μπορεί να δει πολύ καθαρά τα γεγονότα.

Δεν είμαστε εναντίον του ξένου κεφαλαίου, δήλωσε ο Ακάνσοϊ μιλώντας για το ΡΤΚ. Το ξένο κεφάλαιο θα έρθει και θα επενδύσει σε τομείς που το «κράτος» κρίνει κατάλληλους, σημείωσε.

«Αλλά το να ενεργείτε με βάση μη επίσημες διαδικασίες είναι ένα θέμα που σας ντροπιάζει στον κόσμο. Όταν αναφέρεται η (παράνομη) “τδβκ” στον κόσμο, αναφέρεται το μαύρο χρήμα. Αυτές οι εξελίξεις, οι οποίες κινητοποιούνται μέσω του μαύρου χρήματος, επηρεάζουν και τους κοινωνικούς τομείς», σημείωσε.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ, ΡΠΑ, ΗΦ – Λευκωσία, Κύπρος

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση μέτρων στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, λέει η Λευκωσία: Κάποια είναι ορατά, άλλα όχι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: