Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Την απελευθέρωση 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων την Παρασκευή επιβεβαίωσε Ισραηλινός αξιωματούχος

Ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα – EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Συνολικά 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν την Παρασκευή στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα, δήλωσε στο CNN Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πρόκειται για γυναίκες και έφηβους άντρες έως 18 ετών που θα απελευθερωθούν αμέσως μόλις αφεθούν ελεύθεροι οι πρώτοι 13 όμηροι από τη Χαμάς.

Οι κρατούμενοι θα μεταφερθούν από δύο φυλακές, τις Ντεμόν και Μεγκιντό, αμφότερες νοτιοανατολικά της Χάιφα – στη φυλακή Οφέρ νότια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για τελικούς ελέγχους από τον Ερυθρό Σταυρό.

Από εκεί θα μεταφερθούν σε σημείο ελέγχου νότια της Ραμάλα για να συνεχίσουν στις πατρίδες και τα χωριά τους στη Δυτική Όχθη.

Ο ακριβής χρόνος της απελευθέρωσης δεν είναι σαφής, αλλά ο Ισραηλινός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι κρατούμενοι δεν θα απελευθερωθούν έως ότου οι όμηροι από τη Γάζα επιστρέψουν στα χέρια των Ισραηλινών.

Αυτοί οι όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν στις 4 το απόγευμα (ώρα Ισραήλ και ώρα Ελλάδας).

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι οι όμηροι θα εισέλθουν στο Ισραήλ σε δύο τοποθεσίες, το συνοριακό πέρασμα Νιτζάνα με την Αίγυπτο και απευθείας μέσω του περάσματος Κερέμ Σαλόν από τη Γάζα.

Μόλις επιστρέψουν στο ισραηλινό έδαφος, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν με ελικόπτερο σε δύο νοσοκομεία κοντά στο Τελ Αβίβ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα ξεκινήσει στις 7 την Παρασκευή το πρωί, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Με πληροφορίες από CNN

Με κομμένη την ανάσα: Ωρα μηδέν για την εκεχειρία και την απελεθέρωση των πρώτων 13 ομήρων από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: